Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ολική παράκρουση: Επιστήμονες στον Καναδά συμπεραίνουν ότι οι ανεμβολίαστοι προκαλούν πολύ περισσότερα τροχαία ατυχήματα!

Σχόλιο: Τι να πει κανείς για αυτή την έρευνα… Η επιστήμη στα καλύτερά της… Οι λέξεις έχουν χάσει πλέον κάθε νόημα… 
Ο άθεος αλλά ειλικρινής Bertrand Russell (Nόμπελ Λογοτεχνίας, 1950) πριν αρκετές δεκαετίες είχε γράψει:  «Η παρόρμηση προς την επιστημονική δημιουργία είναι θαυμαστή, όταν δεν αντιστρατεύεται τις μεγάλες εκείνες παρορμήσεις, που δίνουν αξία στην ανθρώπινη ζωή, αλλά όταν την αφήσουμε να αποκλείσει κάθε άλλη διέξοδο, εκτός από τον εαυτό της, τότε καταντά μια μορφή απάνθρωπης τυραννίας… Υπάρχει, νομίζω, ο πραγματικός κίνδυνος μήπως ο κόσμος υποταχθεί σε μια τυραννία του είδους αυτού…»

Με ακριβότερες χρεώσεις στα ασφαλιστήριο συμβόλαιά τους ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι όσοι οδηγοί δεν έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ένα τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο στο περιοδικό The American Journal of Medice.

Η έρευνα διενεργήθηκε το καλοκαίρι του 2021 από Καναδούς ερευνητές σε δείγμα άνω των 11 εκατ. ενηλίκων, το 16% των οποίων δεν είχε λάβει το εμβόλιο κατά της Covid-19. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ανεμβολίαστοι έχουν 72% αυξημένες πιθανότητες να εμπλακούν σε ένα σφοδρό τροχαίο ατύτημα, με διακομιδή τουλάχιστον ενός ανθρώπου σε νοσοκομειακή μονάδα.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο να εμπλακούν σε τροχαίο με όσους πάσχουν από υπνική άπνοια.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η έρευνα δεν επικεντρώθηκε στην εύρεση μιας αιτιώδους συνάφειας μεταξύ της αποφυγής του εμβολιασμού και του αυξημένου κινδύνου εμπλοκής σε τροχαίο.

Αντιθέτως, οι ερευνητές εκτίμησαν ότι όσοι αγνοούν τις παραινέσεις του δημόσιου συστήματος υγείας για εμβολιασμό, ίσως αδιαφορούν και για την οδική ασφάλεια.

Για να στηρίξουν την εν λόγω υπόθεση, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι ανεμβολίαστοι ενδέχεται – μεταξύ άλλων – να έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση, να δυσανασχετούν με τους κανονισμούς,και να έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης.

Όπως αναφέρουν πολλοί, τα ανωτέρω συμπεράσματα εγείρουν ζητήματα σχετικά με την αξιοπιστίας της έρευνας. Σύμφωνα, ωστόσο, με τους ερευνητές, τα εξαχθέντα ευρήματα είναι επαρκή ώστε το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής συμβουλών οδικής ασφάλειας σε ανεμβολίαστους ασθενείς.

Την ίδια ώρα αναφέρεται ότι οι αυξημένες πιθανότητες εμπλοκής των ανεμβολίαστων σε ατύχημα, ίσως δικαιολογούν κάποια αύξηση στις τιμές των ασφάλιστρων του αυτοκινήτου τους, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να ρωτούν για το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Μην ξεχνάμε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία για να καθορίσουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Όσο μεγαλύτερη είναι στατιστικά η πιθανότητα να κληθούν να αποζημιώσουν ένα ατύχημα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται και η τιμή του συμβολαίου ασφάλισης.

Η συμπερίληψη του καθεστώτος εμβολιασμού στους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου, ενδέχεται να πυροδοτούσε κοινωνικές αντιδράσεις, κάτι που ίσως αποθάρρυνε τις ασφαλιστικές από την υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου.

πηγή

https://enromiosini.gr/arthrografia/oliki-parakroysi-epistimones-ston/