Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Αχ καλή μου Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τί σου ‘μελλε να πάθεις.

 

Ήταν τέτοια εποχή το 2017, όταν διαβάσαμε την ακόλουθη είδηση: «Απογοήτευση επικρατεί στη Μητρόπολη Δημητριάδος μετά τη ΜΗ εκλογή του πρωτοσύγκελου π. Δαμασκηνού Κιαμέτη στη Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, όπου τελικά νέος μητροπολίτης εκλέχτηκε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος

Ο επιμένων όμως νικά! λέει το ρητό. Πέντε χρόνια αργότερα το όνειρο του π. Δαμασκηνού Κιαμέτη έγινε πραγματικότητα! Χειροτονήθηκε Μητροπολίτης στην ιστορική Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας!

Δεν ξέρω τί άλλο πρέπει να γίνει για να προσγειωθούμε κι εμείς στην πραγματικότητα. Δεν είναι κάποια εξαίρεση αυτό που έγινε στην Μητρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, είναι δυστυχώς ο κανόνας. Αυτοί κυνηγάνε και γαντζώνονται στους θρόνους κι εμείς νομίζουμε ότι υποφέρουν, ότι εκβιάζονται, ότι αγωνίζονται. Το υπενθυμίζω και στον εαυτόν μου δηλαδή γιατί έρχονται στιγμές που λέω, βρε μήπως το παράκανες; Μήπως ήσουν πολύ αυστηρή με τον τάδε με τον δείνα;

Εάν είχαν όμως αίσθηση της ευθύνης και του αγώνα που έπρεπε να κάνουν ΔΕΝ θα κυνηγούσαν τους θρόνους αλλά αντιστρόφως το ποίμνιο θα τους κυνηγούσε να τους ανεβάσει στους θρόνους.

Αυτοί όμως καταλαμβάνουν τους θρόνους για να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο εκείνων που τους εξέλεξαν. Και η πλειοψηφία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι οικουμενιστές· αυτοί εκλέγουν. Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση, δεν υπάρχει τίποτε το ρομαντικό εδώ.

Στην δε περίπτωση της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας συνέβη το εξής τραγικό και συνάμα χαρακτηριστικό αυτής της κατηφόρας που έχει πάρει η Εκκλησία της Ελλάδος, και της ραγδαίας κατάληψης των επισκοπικών θρόνων από οικουμενιστές. Την θέση του παραδοσιακού μακαριστού Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά κατέλαβε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, π. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος είχε ορισθεί να ανακρίνει τον μακαριστό Κοσμά για την στάση που κράτησε «σχετικά με το ωράριο τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα.»

Αχ καλή μου Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τί σου ‘μελλε να πάθεις.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ