Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ «ΘΕΟ-ΔΙΑ»

 

Κωνσταντίνος Ναυπλιώτης

Τα μέλη υποχρεώνονταν να του προσφέρουν τον «τέλειο» οργασμό
ώστε να επαναφορτιστεί με ενέργεια και να «σώσει την ανθρωπότητα»

    Ο επικεφαλής μιας αίρεσης στη Γαλλία που ανάγκασε τους οπαδούς να τον αποκαλούν «Δία» και να τον σέβονται ως θεό καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία του βιασμού πέντε γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, ανέφεραν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Οι ερευνητές σοκαρίστηκαν από «την ένταση του πόνου των γυναικών» κρατουμένων της αίρεσης. Η κόρη του ισχυρίζεται ότι έχει εξαναγκαστεί σε αμέτρητες σεξουαλικές σχέσεις μαζί του για περισσότερα από έξι χρόνια.

Μεταξύ των αντικειμένων βρέθηκε αυτό το αντίγραφο του σπαθιού Excalibur, διακοσμημένο με τη σφραγίδα του

   Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 81χρονος Claude Alonso στο κτήμα του στην περιοχή gironde εκμεταλλευόταν αρκετές γυναίκες, στις οποίες είχε δώσει ονόματα αρχαίων Ελλήνων θεών. Επικεφαλής μιας μικρής κοινότητας που εγκαταστάθηκε στο Gujan-Mestras (Gironde), στην κοιλάδα της Arcachon, ο Claude Alonso είχε θέσει αρκετές γυναίκες υπό θρησκευτική επιρροή για δέκα χρόνια. Ο άνθρωπος ονειρευόταν τον εαυτό του ως δάσκαλο του Ολύμπου, απαιτώντας από τους οπαδούς του να τον αποκαλούν Δία και να τον προσκυνούν. Ο Αλόνσο παρακολούθησε τη δίκη σε αναπηρικό καροτσάκι και αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Ο ίδιος ο Κλοντ Αλόνσο έγραψε τις εντολές που έπρεπε να απαγγείλουν τα θύματα της σέκτας

Στο κτήμα υπήρχε ναός προς τιμήν του, όπως επίσης θρόνος, σκήπτρο, κρυστάλλινες σφαίρες και πορτρέτα με την εικόνα του.

Κάθε βράδυ, ο κατηγορούμενος κήρυττε με βάση τη μυθολογία, την ουφολογία και διάφορες εσωτεριστικές διδασκαλίες. Μετά τη διδασκαλία ξεκινούσε η «εφαρμογή» και τα μέλη ήταν υποχρεωμένα να ασκήσουν «σεξουαλική εργασία» με σκοπό να του προσφέρουν έναν «τέλειο» οργασμό ώστε να επαναφορτιστεί με ενέργεια και να «σώσει την ανθρωπότητα» αποφεύγοντας την Αποκάλυψη (συντέλεια).

Τα μέλη αποκάλυψαν την επιρροή που ασκούσε ο υποτιθέμενος γκουρού στο ποίμνιό του, τον οποίο η δικαιοσύνη υποψιάζεται ότι χειραγωγούσε για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές και, παρεμπιπτόντως, να τους αφαιρεί και το εισόδημά τους.

Ο Claude Alonso στον …Όλυμπο

   Σύμφωνα με την εισαγγελία, αυτές οι «εφαρμογές διδασκαλίας», που μπορούσαν να διαρκέσουν όλη τη νύχτα, συνοδεύονταν από την κατανάλωση «ειδικού» ποτού. Στο οίκημα της σέκτας βρέθηκαν βάζα με διάφορα παρασκευάσματα όπως κρασί με το σπέρμα του Κλοντ Αλόνσο, το αίμα εμμήνου ρύσεως ορισμένων μελών καθώς και το ψυχοτροπικό Lexomyl, (βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες στο σπίτι του κατηγορουμένου). Ένα μείγμα που τα μέλη έπρεπε να καταναλώσουν πριν προσφέρουν το σώμα τους στον «υπέρτατο Θεό-γκουρού» για να «βιώσουν τη δημιουργική δύναμη της σεξουαλικής πράξης», όπως τους έλεγε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βρώση των ρύσεων των γυναικών και των ανδρών, είναι αρχαία πρακτική του Γνωστικισμού και είχε ως σκοπό τη «συλλογή» των ψυχών που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτά, ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να ανέλθουν στις ουράνιες βαθμίδες. Είναι χαρακτηριστική η προσταγή των Γνωστικών «Μίγνηθι μετ’ εμού, ίνα σε ανενέγκω προς τον άρχοντα»1.

Οι ενεργούντες την έρευνα μετά από καταγγελία που έγινε στην Miviludes2 (Η διυπουργική Επιτροπή «Επαγρύπνη­σης και Αγώνα κατά των Παρεκτροπών των Σεκτών») αναφέρουν μια σειρά κειμένων που βρήκαν «εκκεντρικά και παράλογα».

Ο Claude Alonso ως Δίας

   Ίσως σκεφτούν κάποιοι ότι τα αίτια προσχώρησης σε τέτοιες ακραίες σέκτες μπορεί να είναι η αφέλεια, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα κλπ.  Πιστεύουμε ότι τέτοιες προτάσεις υποβαθμίζουν την δύναμη που ασκεί ο  προσηλυτισμός με τεχνικές όπως η πλύση εγκεφάλου και ο διανοητικός έλεγχος. Αξίζει να αναφέρουμε επιγραμματικά την εμπειρία του Steven Hassan ο οποίος για δυόμισυ χρόνια υποβαλλόταν σε πλύση εγκεφάλου από τη σέκτα Ενωτική «Εκκλησία» του Μουν. Μεταφέρουμε ενδεικτικά κάποιες προτάσεις του :

«Θεωρώ ότι είμαι ένας ανεξάρτητος στοχαστής. Ήμουν άριστος φοιτητής. Μπήκα στο Λύκειο υπερπηδώντας την τελευταία τάξη του Γυμνασίου. Πήγα με το ποδήλατο από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της Αμερικής όταν ήμουν 16 χρόνων. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν ευάλωτος σε πλύση εγκεφάλου από μια καταστροφική λατρεία.

Steven Hassan

Ήμουν 19 χρόνων και ήταν η αρχή του εαρινού εξαμήνου στο κολλέγιο, όταν τρείς γυναίκες οι οποίες από το ντύσιμο έμοιαζαν σαν φοιτήτριες, ρώτησαν αν μπορούσαν να καθήσουν στο τραπεζάκι μου στην καφετέρια. Κατά κάποιο τρόπο, σαν να με φλέρταραν.

Κουβεντιάζοντας, μου είπαν ότι ήσαν μέλη ενός φοιτητικού κινήματος που προσπαθούσαν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τον άνθρωπο. Τις ρώτησα, «μήπως είστε μέλη κάποιας θρησκευτικής ομάδας;» και αυτές μου απάντησαν, όχι. Αλλά, ούτε μου είπαν ότι ήσαν άγαμες και ότι ο αρχηγός Μουν επρόκειτο να ταιριάζει ζευγάρια και να τους υπαγορεύει με ποιόν θα έκαναν σεξ. Αν το ανέφεραν, θα τους έλεγα: «Είστε τρελλές, αφήστε με ήσυχο». Το λέω αυτό για να τονίσω το σημείο σχετικά με την εξαπάτηση: Οι άνθρωποι δε πάνε, εν γνώσει τους, να ενταχθούν σε μια καταστροφική λατρεία. Πού να ήξερα ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα εγκατέλειπα το σχολείο, θα δώριζα τις αποταμιεύσεις μου, θα θεωρούσα τον Μουν σαν τον πραγματικό μου πατέρα και τους γονείς μου σαν τον διάβολο. Ούτε καν πίστευα στο διάβολο, μέχρι που μπήκα στην οργάνωση.

… Μέσα σε τρεις μήνες είχα γίνει αρχηγός μιας καταστροφικής λατρείας. Είχα μπλέξει τόσο βαθειά που έφτασα στο σημείο να με ρωτούν ποιά χώρα ήθελα να κυβερνώ όταν θα κυριεύαμε όλο τον κόσμο…3

  


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1 «Η χρήση της Αγίας Γραφής εναντίον των αιρέσεων από τον Άγιο Επιφάνιο Κύπρου» – Αρχιμ. Θεοφίλου Λεμοντζή

2 Ειδικά στη Γαλλία, χώρα ιδιαίτερα ευ­αίσθητη στην διαφύλαξη των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και την πρόληψη από τις βλάβες -ψυχικές και σω­ματικές- που οι οργανώσεις αυτές επιφέ­ρουν, λειτουργεί από ετών ειδική διυπουρ­γική Επιτροπή, που εργάζεται στα πλαίσια του Κοινοβουλίου, κάτι που δυστυχώς στη χώρα μας δεν ισχύει καθώς οι ομάδες αυ­τές θεωρούνται φιλοσοφικής η θρησκευτι­κής τάξεως και η βλαπτική τους επίδραση σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο παραθεωρείται.

3 The Guardian  http://www.guardian.co.uk/world/2012/sep/03/moonie-cult-leader

ΠΗΓΕΣ:

Procès du gourou Zeus aux Assises de la Gironde : les preuves accablantes de son emprise sur ses victimes (francetvinfo.fr)

Guru “Zeus” was sentenced to eighteen years in prison in Bordeaux. | Run Down Bulletin