Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ

 «Πνευματική φαρέτρα τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανοῦ»

Όλοι σχεδόν οι Ορθόδοξοι χριστιανοί, επειδή έχουν γευθεί την πνευματική εμπειρία της κοινωνίας μέ τον Χριστόν και  την Εκκλησία Του, ποθούν διακαώς να ζούνε πάντοτε αυτή την ανεκλάλητη κατάσταση της ψυχής  τους. Και δόξα τω Θεώ είναι εφικτή αυτή η κοινωνία με το Άγιο  Πνεύμα το οποίον είναι  Θεός και  συνεχίζει την αγιαστική του διακονία  μέσα στην Ορθόδοξη  Εκκλησία μας. Και  όχι σε άλλες εκκλησίες, όπως λέγουν διάφοροι αιρετικοί, όπως   είναι οι Οίκουμενιστές, οι οποίοι θέλουν να είναι φιλανθρωπότεροι του  Φιλανθρώπου Θεού μας και διδάσκουν πλανεμένα βέβαια ότι το Άγιο Πνεύμα σώζει και ανθρώπους πού  ανήκουν και σε άλλες εκκλησίες πού είναι όμως κατασκευάσματα ανθρώπων και χωρίς προέλευση από τήν ημέρα της Πεντηκοστής. 

 Το Άγιο Πνεύμα δέν ειναι μία  Δύναμις του  Πατρός όπως λέγουν οι Ιεχωβάδες και πολλοί  άλλοι  αιρετικοί. Είναι  Θεός αληθινός και συνεργάζεται με τα άλλα Δύο Προσωπα,  τον Πατέρα και τον Υιό  χωρίς να είναι  τρεις αλλά  Ένας Θεός Τριαδικος και Τρισυπόστατος. Επειδή είναι Θεός  το Άγιο Πνεύμα, είναι ελεύθερο να εργάζεται  όπως θέλει για την σωτηρία των ανθρώπων. Αλλά αυτόν που θέλει να σωθή, διότι βλέπει τον άγνό ζήλο και την προαίρεση του, θα τον οδηγήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Δεν θα τον αφήσει στην πλανεμένη εκκλησία του. Λέγει ο Απόστολος  Παύλος ότι ο Χριστός είναι ή ΚΕΦΑΛΉ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ και  Σώμα Του είναι η Εκκλησία. Οπως και κάθε  άνθρωπος έχει μία κεφαλή και ένα σώμα. Αν σώζουν  όλες  οι εκκλησίες, όπως λέγουν οι Οίκουμενιστές, τότε ο Χριστός θα είναι ενας Θεός  τέρας μέ μία κεφαλή και χιλιάδες σώματα. Αλλά πώς να δεχθούμε μία τέτοια τερατώδη διδασκαλία αφού μία Εκκλησία  άφησε στον κόσμο ο Χριστός, μια πίστη  ένα Άγιο Πνεύμα. Και πώς τολμά ο ασεβής αιρετικός να παρεμβαίνει στο Σώμα του Χριστού κατά το δοκούν, χωρίς να φοβάται μήπως γκρεμισθη στα βάραθρα της πλάνης και της αιρέσεως  αφού κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο το να θεολογει κάποιος ομοιάζει μ αυτόν  που σχοινοβατεί. 

Εάν αρνούνται την Εκκλησία μας ως μοναδική οδού της σωτηρίας μας, αρνούνται το 9ον άρθρο του Συμβόλου  της Πίστεως μας, όπου ομολογούμε ότι πιστεύουμε εις Μιαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολική Εκκλησία. Άλλωστε είναι  παντού γνωστό ότι μόνο στην  Ορθόδοξη Εκκλησία θάπτομεν χριστιανούς μας και βγάζουμε πολλά σώματά τους  πού παραμένουν άφθαρτα, μυροβλύζοντα και  θαυματουργούντα. Όσοι αλλοιώνουν το δόγμα της Εκκλησίας μας  πάσχουν από έωσφορικό εγωισμό και  ο Θεός να τούς φωτίσει  και ημάς  να διαφυλάξει από μια  τέτοια δαιμονική πτώσι. Μη ξεχνάμε και τό θαύμα του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Πολλοί αιρετικοί, όπως Αρμένιοι, Ρωμαιοκαθολικοί κλπ προσπάθησαν μέ τις προσευχές τους να  βγάλουν  το Άγιο Φως, αλλά  απέτυχαν  παταγωδώς και  εξευτελίσθηκαν διά μέσου  των  αιώνων. Δοξάζουμε τον Θεό μας για  το  ουράνιο δώρο Του  την Αγία  Ορθοδοξία μας και τον παρακαλούμε να επαναφέρει στην Μάνδρα της Εκκλησίας μας τα  πεπλανημένα του  πρόβατα και όλους τούς αλλόθρησκους και αιρετικούς διότι σταυρώθηκε για τον κάθε  άνθρωπο ξεχωριστά επί της γης. ΑΜΗΝ.

Ἀπό μον. Δαμασκηνό Γρηγοριάτη. 18-1-2021.

 Μέ τήν εὐλογία τοῦ πατρός Δαμασκηνοῦ Γρηγοριάτου