Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Οι εμβολιασμένοι που διασωληνώνονται έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους ανεμβολίαστους!

 

H μελέτη Λύτρα καταρρίπτει τον πολυδιαφημιζόμενο αρχικό ισχυρισμό των ειδικών ότι αν είσαι εμβολιασμένος, ακόμα κι αν πας στην εντατική, δε θα πεθάνεις ή όπως αργότερα επαναδιατυπώθηκε ότι κινδυνεύεις πολύ λιγότερο από το αν είσαι ανεμβολίαστος. Τελικά αποδείχθηκε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ασθενών που πέθαναν ήταν μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσοστό των ανεμβολίαστων!

Μεγάλες διαστάσεις έλαβε το θέμα της σημαντικά αυξημένης θνητότητας των διασωληνωμένων που παρέμειναν εκτός των ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) σε σχέση με αυτούς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Όμως η πρόσφατη μελέτη του κ. Λύτρα αναδεικνύει ένα εξίσου σημαντικό θέμα, το οποίο δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη διαπιστώθηκε επίσης ότι κατέληξε το 74% των μη εμβολιασμένων διασωληνωμένων ασθενών ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν μεγαλύτερα για τους εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα κατέληξε το 78% αυτών που είχε κάνει 1 δόση και το 83% και 80% αυτών που έκαναν 2 ή 3 δόσεις αντίστοιχα. Δηλαδή παρατηρήθηκε τάση αυξημένης θνητότητας σε όσους είχαν εμβολιαστεί σε σχέση με τους ανεμβολίαστους (και μάλιστα η τάση αυξημένης θνητότητας αυξανόταν με τον αριθμό των δόσεων του εμβολίου, δηλαδή όσοι είχαν κάνει τις 3 δόσεις είχαν μεγαλύτερη θνητότητα σε σχέση με όσους έκαναν 2 δόσεις και ακόμα μεγαλύτερη από όσους έκαναν 1 δόση, βλέπε σχήμα). Επομένως, ο πολύ-προβαλλόμενος ισχυρισμός των ειδικών ότι οι εμβολιασμένοι ακόμα κι αν διασωληνωθούν δε θα πεθάνουν, καταρρίπτεται παταγωδώς από τα αποτελέσματα και αυτής της μελέτης. 

Ευστάθιος Μητσόπουλος,

Διδάκτωρ ΑΠΘ – Διευθυντής ΕΣΥ

Νεφρολόγος

https://enromiosini.gr/arthrografia/oi-emvoliasmenoi-poy-diasolinonontai/