Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Με το ίδιο τρόπο που μας ένωσε με τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας, ο Αγιομάχος Βαρθολομαίος θα μας ενώσει και με τον πάπα!

Ο Αγιομάχος Βαρθολομαίος κοινωνεί τον Ουνίτη Ποροσένκο.

σ.σ. Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα, όχι αύριο, όχι σήμερα, ΧΘΕΣ. Ο Θεός να μας φωτίζει. Το παρακάτω είναι απόσπασμα μίας πολύ ενδιαφέρουσας παρουσίασης του π. Επιφανίου από το Άγιον Όρος για τα σχέδια του Αγιομάχου Βαρθολομαίου να μας κάνει Ουνίτες (σαν τον Ουνίτη Ποροσένκο που του μετέδωσε την Θεία Κοινωνία) και να μας υποτάξει στον αιρεσιάρχη πάπα. Η «μετάβαση» θα γίνει «εύκολα», «ομαλά», «αθόρυβα», «άνετα», «απλά», «ακούραστα», δίχως πολύ σκέψη, μόνο με την μνημόνευση του ονόματός του! Ούτε Σύνοδος ούτε τίποτα. Θα τα τακτοποιήσει όλα ο Αγιομάχος πάπας της Ανατολής. Είδατε πόσο εύκολο μας τα κάνουνε; Πόσο εύκολο είναι λοιπόν να προδώσουμε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό; Πολύ εύκολο για εμάς που μας αρέσουνε τα εύκολα.


«Όπως το Φανάρι στην Ουκρανία μονομερώς προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας «εκκλησίας» χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ακριβώς έτσι θα είναι και το μοντέλο της ένωσης (με τον πάπα).

Δηλαδή, το Φανάρι θα ενωθεί με την Ρώμη και μετά εκ των υστέρων, όπως ακριβώς έγινε και με το ουκρανικό, θα πει, ορίστε τώρα, όποιος κοινωνάει μαζί μου είναι ενωμένος. … Δεν είναι ότι θα γίνει μία Σύνοδος.[που] θα είναι όλες οι Εκκλησίες μέσα. Το Φανάρι θα ενωθεί με την Ρώμη, και μετά όλοι οι υπόλοιποι, επειδή θα μνημονεύουν κτλ., ένας ένας, θα προσχωρεί στην ένωση· εκ των υστέρων όμως.» …

Ο Αγιομάχος Βαρθολομαίος με τον Ουνίτη Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ (επικεφαλής Ουνιτών στην Ουκρανία)

Όσοι δεν το δεχθούν αυτό «θα βρεθούν εκτός Εκκλησίας, εκτός σωτηρίας … θα είναι αιρετικοί, το έχει πει ο Ελπιδοφόρος. … Έχει πει ότι αιρετικοί είναι αυτοί που είναι μέσα στην Εκκλησία και ταράζουνε με τον θόρυβο που κάνουνε. Οι ταραξίες. Δηλαδή, αυτοί που φωνάζουνε υπέρ της Ορθοδοξίας είναι κατά τον Ελπιδοφόρο οι αιρετικοί… δηλαδή το άσπρο μαύρο». [π. Επιφάνιος]

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ