Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ενός κακού, μύρια έπονται κ. Υπουργέ!

 

Ερωτήσεις Αδαούς

π. Στέφανος Στεφόπουλος

Ενός κακού, μύρια έπονται κ. Υπουργέ!

     Ο λόγος για μιά αθλιότητα, αυτήν του στυγνού εκβιασμού της Πολιτείας και της παράλογα και απάνθρωπα τιμωρητικής αν όχι εκδικητικής στάσης της απέναντι σε αρκετές χιλιάδες οικογένειες υγειονομικών.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που, αμφιβάλλω αν συμφωνεί με το Σύνταγμα, (αν και κάποιοι μεγαλο-δικαστές την έκριναν ήδη “συνταγματική” όπως πάντα σχεδόν σε όλα), αλλά και στην κοινώς αποδεκτή ΗΘΙΚΗ!

Ξεκίνησε ως μέτρο-“βούρδουλας” κατά ανθρώπων που δεν ήθελαν ή αμφισβητούσαν την τακτική των μαζικών εμβολιασμών και είχαν – βεβαίως – λόγο ως πιο ειδικοί από εμάς και ίσως όχι λιγότερο ειδικοί από τους τηλε-ειδικούς, που ποτέ δεν εισακούστηκαν.

Ένα, λοιπόν, κακό το ότι δεν τους επέτρεψαν να έχουν άποψη και επιλογή.

Δεύτερο, ότι τους απομάκρυναν από το εργασιακό τους περιβάλλον βάζοντάς τους σε αναστολή εργασίας χωρίς να προκύπτει πειθαρχικό παράπτωμα.

Τρίτον, τους στέρησαν ολόκληρο τον μισθό τους εκβιάζοντάς τους και βάζοντας σε κίνδυνο την επιβίωση των παιδιών τους. Κι αυτό συνταγματικό και “νόμιμο” υποθέτω.

Τέταρτον, δεν τους απολύουν. Αν έχουν πέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, ορίστε κ. Υπουργέ, απολύστε τους να βρουν μια δουλειά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Πέμπτον, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του σε κατάρρευση ευρισκόμενου Συστήματος Υγείας, και έμμεσα την δημόσια υγεία εξουθενώνοντας, μάλιστα, τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Έκτον, προετοίμασαν το έδαφος για την γενίκευση του μέτρου και την αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική έως φασιστική επιβολή νέων μέτρων σε όλον τον πληθυσμό, αφού μάλιστα η “δοκιμή” με τους υγειονομικούς πέτυχε. Γιατί πέτυχε; Διότι η κοινωνία και οι θεσμοί της δεν αντέδρασαν ή δεν το έκαναν επαρκώς. Απαθώς και ίσως και εμπαθώς οι υπάκουοι σκλάβοι-παρίες του συστήματος-ιδιότυπης κοινωνίας παρακολουθούν τα γεγονότα. Άφωνοι, όχι γιατί δεν έχουν φωνή και δικαίωμα έκφρασης προσωπικής γνώμης αλλά γιατί τους έπεισαν με το βούρδουλα ότι η αντίθετη της δικής τους (ενν. του άθεου, μηδενιστικού και εκ των καταχθονίων αναβάντος Συστήματος) συνιστά έκπτωση της όποιας κοινωνικά αποδεκτής, και ελευθέρως και δημοκρατικώς επιλεχθείσης θέσης τους – κοινωνικής, επαγγελματικής, κομματικής, θρησκευτικής κλπ.

Τρομαγμένοι γίγαντες από νάνους της ιδεολογικής παρακμής. Θεατές ενός έργου που σύντομα οι ίδιοι θα πάρουν πρωταγωνιστικούς ρόλους και θα διαπιστώσουν τότε ότι δεν θα έχει μείνει και κανένας έξω αλώβητος οπότε θα σωπάσουν για πάντα. Παχιά, αόριστα λόγια, ε;

Να τα κάνουμε πιο σαφή λοιπόν.

Όσο δε μιλάμε για τα δικαιώματά μας, όσο δεν υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του διπλανού μας που αύριο θα γίνει και δικό μας δικαίωμα που θα εκμηδενίζεται, όσο δεν αντιστεκόμαστε με ειρηνικούς τρόπους στη λαίλαπα που ξεκίνησε με υγειονομική χροιά και δοριά και συνεχίζει με σχετικοποίηση άρα συνεχίζει σε πορεία μηδενισμού, άκρατου υλισμού και ειδωλολατρικής πολυθεΐας, τόσο θα δυστυχούμε και θα καταρρέουμε.

Τώρα βλέπουμε άλλους. Γρήγορα, όμως, έρχεται η σειρά μας. Γιατί το “τέρας” που μας κατατρέχει και ονομάζεται από πολλούς “Νέα Τάξη Πραγμάτων” και από άλλους “Μεγάλη Επανεκκίνηση”, μόνο από τον ίδιο το Άγιο Τριαδικό μας Θεό ανακόπτεται. Γιατί δεν παλεύουμε με τις αντίχριστες αρχές και εξουσίες του κόσμου αλλά με τον Άρχοντα του Κόσμου, δηλαδή τον Διάβολο.

Επί του προκειμένου, χιλιάδες αδελφοί μας χωρίς δουλειά και το χειρότερο, χωρίς δικαίωμα και προοπτική δουλειάς.

Πολλοί αδελφοί μας υποστηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς ψυχικά, πνευματικά, υλικά. Ίσως, όμως, κι αυτό αν και αναγκαίο ως εντολή του Κυρίου μας, να είναι “βούτυρο” στο ψωμί των αρχόντων μας. Γιατί ίσως να κρύβονται πίσω απ την ευαισθησία αυτή και να λένε “να, αυτοί οι υγειονομικοί, έχουν κάμποσους να τους βοηθούν. Άστους να δούμε. Δε θα κουραστούν οι ευαίσθητοι να τους βοηθούν; Δε θα αποκάμουν κάποια στιγμή; Ε, τότε θα πέσουν μπροστά μας σαν ώριμα σταφύλια να μας ικετεύσουν”!

Και μέσα σε όλα αυτά τα λυπηρά, έρχεται σαν κερασάκι της τούρτας και η απερίγραπτη διαμαρτυρία του αρμοδίου Υπουργού γιατί όπως ισχυρίστηκε οι εν αναστολή υγειονομικοί “στοχοποίησαν την οικογένειά του”!

Δε θα γράψω πολλά. Μόνο μια απορία κ. Υπουργέ.

Εσείς διαμαρτύρεστε γιατί 30 δεινώς και αναιτίως τιμωρημένοι υγειονομικοί-εκπρόσωποι των 7.000 οικογενειών που εσείς στοχοποιήσατε και εκδικηθήκατε, ενόχλησαν την οικογενειακή σας γαλήνη. Εσείς, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους σας στοχοποιήσατε και συχνά οδηγήσατε στην πλήρη δυστυχία και στο θάνατο ακόμη, 10.000.000 Έλληνες!!! Δεν είναι αρκούντως παράδοξο αυτό;

Οπότε ανεχθείτε την διατάραξη της οικογενειακής σας γαλήνης όπως ακριβώς οι πολίτες ανέχονται την απειλή όχι της διατάραξης της γαλήνης, αλλά της συνοχής της οικογένειάς τους λόγω των οικονομικών – κοινωνικών - πολιτικών - υγειονομικών, κλπ συνεπειών των νόμων που εσείς έχετε ως σήμερα ψηφίσει. Εφαρμόζοντας έστω την αρχή της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης.

Και κλείνοντας, επιτρέψτε μου να θέσω 2 ερωτήσεις σχετικά με το νόμο τον σχετικό με τα πειθαρχικά παραπτώματα των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ.

1) Στο σχετικό νόμο, δημοσιευμένο με τις διορθώσεις του στο ΦΕΚ Α 54/14-03-2012), στο άρθρο 105, παράγραφος 2 διαβάζουμε : “Στον υπάλληλο που τελεί σε…αναστολή άσκησης καθηκόντων καταβάλλεται το 1/3 των αποδοχών του…”. Ισχύει ή όχι αυτό στην περίπτωσή μας; Κι αν δεν κανω λάθος η όποια περικοπή μισθού δεν σημαίνει υποχρεωτικά και τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και συντάξιμων δικαιωμάτων. Εμμέσως πλην σαφώς, δεν θέτετε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία 7.000 ανθρώπων και όσων άλλων μελών των οικογενειών τους καλύπτονται από αυτές τις κύριες ασφαλίσεις;

2) Στην απόφαση του ΣτΕ του περασμένου χρόνου, όπως διαβάζουμε στη δημοσίευση στο capital.gr (3/12/2021), “δ) Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, οι σοβαρές παρενέργειες του εμβολιασμού είναι εξαιρετικά σπάνιες”.

Αυτό το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, επικαλείται το ΣτΕ για να στερεώσει την απόφασή του περί συνταγματικότητας του μέτρου αναστολής των υγειονομικών λόγω άρνησης εμβολιασμού. Τότε, τον Δεκέμβριο ή Νοέμβριο του 2021 όντως αυτά γνωρίζαμε από την επιστημονική κοινότητα. Τώρα όμως έχουμε πολλά δεδομένα χιλιάδων παρενεργειών, ελαφρών και σοβαρών, έχουμε πολλάσια μεγαλύτερο από τότε ποσοστό διασωλήνωσης και θανάτου πλήρως εμβολιασμένων (3 εμβόλια) σε σύγκριση με ανεμβολίαστους και έχουμε και έξαρση θανάτων από όλες τις ασθένειες, της λεγόμενης “ξαφνικίτιδας”, μέσα μόνο στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Κι αυτά τα νέα δεδομένα τα αποδέχονται πλέον οι επιστήμονες και ειδικοί της χώρας μας. Μήπως, λοιπόν, να αναθεωρούταν το συγκεκριμένο μέτρο κατά των υγειονομικών;

Τέλος, στην παράγραφο (ε) του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ, αναφέρεται πως αναστολή χωρίς καταβολή του συνόλου των αποδοχών είναι “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΑΝΕΚΤΗ”!

Συνταγματικώς ανεκτή είναι λοιπόν.

Συνταγματικώς και ηθικώς σύμφωνη είναι όμως;