Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Το εκκλησιαστικό περιοδικό «Αχιλλίου Πόλις» της Μητροπόλεως Λαρίσης δημοσιεύει προπαγανδιστικό άρθρο Ραββίνου υβριστικό για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τους κληρικούς και Χριστιανούς.

Αγανάκτηση κατά του δεσπότη της Λαρίσης Ιερωνύμου (Νικολόπουλου). Μήπως φιλοδοξεί δόξα Ραββίνου;;;

Θα επιληφθεί το Συνοδικό δικαστήριο αυτής της απαράδεκτης ενέργειας τόσο για το δεσπότη, όσο και για την συντακτική επιτροπή;

Να αναμένουμε  αντίδραση κατά του κ. Ιερωνύμου Λαρίσης ίδια με αυτή την «ευαισθησία» που επέδειξε ο Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τον αγωνιστή ιερέα και ιατρό π. Στυλιανό Καρπαθίου ασκώντας του δίωξη;

Νομίζουμε ότι εν προκειμένω προσιδιάζει το «Της ποίμνης κυκλωθείσης υπό των πολεμίων, ποιμένων αλλοτρίων, λύκων λυμαινομένων»

«Άρθρο του Σοφολογιωτάτου Ραββίνου
Ηλία Σαμπετάι.
»

Ραββίνος Ηλία Σαμπετάι: “Αντισημιτισμός. Διακρίσεις Και Διώξεις Κατά Ιουδαίων”

ΠΗΓΗ: https://imlarisis.gr/%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b2%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc/

Στο επίσημο «εκκλησιαστικό» περιοδικό της Μητροπόλεως Λαρίσης που επιγράφεται «Αχιλλίου Πόλις» τεύχος 6- Νοέμβριος 2021 και στο ιστολόγιό της προβάλλει προπαγανδιστικό άρθρο με τίτλο “Αντισημιτισμός. Διακρίσεις Και Διώξεις Κατά Ιουδαίων” που υπογράφεται από τον Ραββίνο της Εβραϊκής Συναγωγής της Λαρίσης, Ηλία Σαμπετάι. Οι Εβραίοι της Λαρίσης, που γνωρίζουν τις δυνατότητες του Ραββίνου, λένε ότι ένα τέτοιο εκτεταμένο άρθρο είναι πέραν της συγγραφικής εμβέλειας του εν λόγω Ραββίνου. Είναι εύλογο ότι το κατευθυνόμενο δημοσίευμα απορρέει και αντανακλά τις ιδεολογικές θέσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβολίου (Κ.Ι.Σ.). Το πρωτεύον εν προκειμένω δεν είναι τόσο ποιος υπογράφει το ιδεολογικό αυτό συμπίλημα, αλλά κυρίως το περιεχόμενο και τα μέσα διά των οποίων επελέγησαν να προβληθεί για να επηρεάσει και να αλώσει εκ των έσω. Παραχωρήθηκε χώρος στο επίσημο Ορθόδοξο (υποτίθεται) περιοδικό «Αχιλλίου Πόλις» και το Εκκλησιαστικό ιστολόγιο της Μητροπόλεως Λαρίσης.

Βεβαίως στις σκοπούμενες. ανακρίβειες του συμπιλήματος αυτού έχουν αντιπαρατεθεί πληστάκις διακεκριμένοι συγγραφείς και έχουν κονιορτοποιήσει τα προπαγανδιστικά ψεύδη. Ωστόσο, πρέπει να αντικρουσθεί αυτή η προκλητική ενέργεια και να αντιπαρατεθεί ή Αλήθεια.

Το προσωπείο του Δεσπότη της Λαρίσης Ιερωνύμου (Νικολόπουλου) έπεσε… Μήπως φιλοδοξεί δόξα Ραββίνου;;;

Τις πόρτες των έκκλησιών ο κ. Ιερώνυμος και τα οργανά του τις έκλεισαν, εξοβελίζοντας τους μη μασκαρεμένους πιστούς εν ονόματι των «μέτρων της Πανδημίας». Όμως, άνοιξε τις πόρτες στους αιρετικούς στο περιοδικό «Αχιλλίου Πόλις» και στο επισκοπείο και παραχώρησε στους πολιτικούς τον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, για να δίνουν από κοινού συνέντευξη μέσα σε αυτόν, αλλά και για να λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα.

Σπουδαίος διδάσκαλος που διάβασε το επίμαχο δημοσίευμα είπε με νόημα: «Ακούω την φωνή του όχλου»… «Τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν». Όσο για το δεσπότη σας «Ποιμένες πολλοί διέφθειραν τόν ἀμπελῶνά μου, ἐμόλυναν τήν μερίδα μου…» Ἱερεμ. 12 : 10.

Κρίμα στην επιδερμική ρητορεία του. Εδώ ισχύει η ρήση της Αγίας Γραφής: «Κρείσσον κύον ζών ή λέων τεθνηκώς» (Ἐκκλησιαστῆς 9,4) (=Είναι προτιμότερο ένα σκυλί ζωντανό, παρά ένα λιοντάρι ψόφιο)

Εύλογα τα ερωτήματα που εγείρονται: Θα δημοσίευε ποτέ Εβραϊκό περιοδικό ένα Ορθόδοξο ομολογιακό άρθρο ότι ο Μεσσίας ήρθε και τον Σταυρώσαν;  Οι Χιλιαστές της οργάνωσης του Μπρούκλιν θα δημοσίευαν ποτέ άρθρο πού θα απεκάλυπτε τις πλάνες τους και την οργάνωσή τους ή Μασονικό περιοδικό ότι στις τελετές τους προσκυνούν τον Εωσφόρο;;;

Οι σκεπτόμενοι Λαρισαίοι πιστοί αναλογίζονται και το συζητούν ευρέως, αργά μεν, προς τι αυτή η σιναφιακή σχέση, τι συνδέει δεσμευτικά τον δεσπότη με τους εν λόγω;  Βέβαια και ότι «πληρώνουν το περιοδικό από τον όβολο τους για να προβάλλεται η Σιωνιστική προπαγάνδα του Κ.Ι.Σ. δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν, τους εξοργίζει.

Μήπως ο οικουμενιστής κ. Ιερώνυμος εζήλωσε δόξα Ραβίνου ;;;

Οι Πιστοί δεν ξεχνούν ότι μετά την αναρρίχησή του στο θρόνο του Αγίου Αχιλλίου, από τους πρώτους που τον επισκέφτηκαν και έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους ήταν η Μασονοκρατούμενοι ΑΧΕΠΑΝΣ, οι Ρόταροι, και οι αντιπρόσωποι της Εβραϊκής Συναγωγής της Λαρίσης, αγνοώντας την καταδικαστική συνοδική απόφαση.

Δεν ξεχνούν την κατ’ επανάληψη συμμετοχή του σε δημόσιες, τουλάχιστον, εκδηλώσεις, όπως αυτή στο Ωδείο της Λαρίσης, όπου συμμετείχε ως κύριος ομιλητής, ανάβοντας και την επτάφωτη λυχνία τους. Έκτοτε ο π. Σεραφείμ τον χαρακτηρίζει «ο επτάφωτος δεσπότης της Λαρίσης». Χωρίς ουδένα ενδοιασμό συμμετείχε σε εκδήλωση εντός της αιθούσης της Συναγωγής μαζί με τον πρωτοσύγκελό του, Ιγνάτιο Μουρτζανό,  και απηύθυνε λόγο. (βλέπετε φωτογραφίες).

Το προκλητικό του δημοσιεύματος είναι το υβριστικό πνεύμα που αποπνέει για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και τους Αγίους αγωνιστές και ομολογητές της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Καταφέρεται απαξιωτικά εναντίον Μοναχών, Ιεροκηρύκων και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ως «διαδότες ειδεχθούς Λιβελογραφίας»… επί λέξει γράφει: …» Στήν πορεία, ἡ Ἀντισημιτική ἐξαλλοσύνη ἐμφανίζει μιά νέα εἰδεχθῆ λιβελογραφία, τήν Αἱματική Κατηγορία, περί δολοφονίας Χριστιανοπαίδων γιά τήν ἑτοιμασία τῶν Ἀζύμων του Πέσαχ. Μιά κατηγορία μέ πολλά θύματα Ἰουδαίους σέ ὅλη τήν Εὐρώπη. Ἀνάμεσα στούς διαδότες ὑπῆρξαν μοναχοί καί ἱεροκήρυκες, ὅπως ὁ Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός.»

(Θυμηθείτε και  τον Ραββίνο Μαρδοχαίο Φριζή που δηλώνει ευθαρσώς «Εμείς σκοτώσαμε τον Αγιο Κοσμά») βλέπετε ΕΔΩ

Στο επίμαχο άρθρο χαρακτηρίζουν «λιβελογράφημα και πλαστογράφημα» τα αποκαλυπτικά «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» και αποποιούνται ότι είναι Εβραϊκής επινοήσεως. Ωστόσο, αυτά επαληθεύονται.

Γράφει: «Ὅμως, δικαίωμα εἶναι καί ἡ προστασία τῆς κοινωνίας, ἰδιαίτερα τῶν νέων, ἀπό τόν σκοταδισμό καί τό μίσος πού σκορποῦν στίς ψυχές τέτοια λιβελογραφήματα. Παρόμοια περίπτωση εἶναι τό πλαστογράφημα Τά  Πρωτόκολλα  τῶν Σοφῶν τῆς Σιών. Παρά τίς τελεσίδικες ἀποφάσεις Ἀνωτάτων Εὐρωπαϊκῶν Δικαστηρίων»

Στο άρθρο αυτό με μια έμπειρη διεισδυτική  ματιά διαφαίνεται το επιχειρούμενο πλαίσιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης– υγειονομικής δικτατορίας που σχεδιάζει ο Σιωνισμός και τα όργανά του. Στις ημέρες μας το ζούμε κατά κραυγαλέο τρόπο (παγκόσμια κυβέρνηση, εμβόλια, καραντίνες, εγκλεισμοί, κλείσιμο των Εκκλησιών, διώξεις, πρόστιμα, απαγορεύσεις,).

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και Έλληνες δεν ήμασταν ποτέ Αντισημίτες και ρατσιστές ένεκα του υπεροχικού πολιτισμού που κληρονομήσαμε και της Πίστης μας εις τον Ένα Τριαδικό Αληθινό Θεό. Τα λοιπά πονηρά τεχνάσματα εντάσσονται σε λέξεις κλειδιά φορτισμένες με διαλυτικούς και διαιρετικούς χαρακτηρισμούς του κοινωνικού ιστού για να μπορούν να περάσουν δια των συγκρούσεων τις θέσεις τους και να δημιουργούν στοχευμένο νομικό πλαίσιο επιβολής, ενσπείροντας φόβο και ταξικές διακρίσεις «κατάκριση και στιγματισμό», όπως απορρέει από το άρθρο του Ραββίνου και τους υπό της υπογραφής αυτού κρυπτομένους. (θυμηθείτε τους χαρακτηρισμούς: «αρνητές», «ψεκασμένους», «αντιεμβολιαστές», συνωμοσιολόγους, φορείς μολύνσεως, «πας μη αριστερός φασίστας», Πουτινικούς» (οπαδοί του Πούτιν) κ.α.) «Σήμερα στή γλώσσα τῶν ἡμερῶν τῆς πανδημίας τοῦ Covid 19, ὁ Ἀντισημιτισμός, ὁ Ρατσισμός, ἤ Μισαλλοδοξία – ἀντιπροσωπεύουν σοβαρές μολυσματικές ἀρρώστιες. Οἱ αἰτίες εἶναι πολλές, ὅπως καί οἱ εὐθύνες ἀγκαλιάζουν πολλούς φυσικούς καί ἠθικούς αὐτουργούς· ὅλους αὐτούς ὀφείλουμε να κατακρίνουμε καί νά στιγματίσουμε.«

Ερωτούμε τον κ. Ιερώνυμο και την συντακτική επιτροπή του περιοδικού. Συμφωνούν με το εν λόγω άρθρο;;  Αν όχι,  γιατί το δημοσίευσαν; Θα ανακαλέσουν; 

Υπενθυμίζουμε στους συντάκτες του Κ.Ι.Σ. και στο Δεσπότη κ. Ιερωνύμο με την συντακτική επιτροπή του «Αχιλλίου Πόλις» την καταπίεση που ασκούν και της ληστρικές επιδρομές κατά των Αγίων Τόπων αλλά και τι διαλογίζονται  για τους Χριστιανούς που περιγράφεται στο βιβλίο των Εβραίων ΤΑΛΜΟΥΔ  και ας πάψουν να κλαυθμυρίζουν.  ΕΔΩ  & ΕΔΩ 

Ας μετανοήσουν δεσπότης,  και οι συντάκτες του άρθρου κ.λ. και ας ξέρουν δια παντός αυτό που οι προφήτες και η δημιουργία  διαλαλούν  ότι 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! και συνέτριψε τις δυνάμεις του σκότους.

π. Ιωάννης

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Συναγωγή  και άλλες εκδηλώσεις τους με την συμμετοχή του κ. Ιερωνύμου Λάρισας και του Πρωτοσύγκελου κ. Ιγνατίου Μουρτζανού, που προωθείται για δεσπότης.


 

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σχόλια

Γράφει ο π. Νικόδημος: Για τους αδελφούς Ιερείς μας επιτέλους πότε θα μιλήσουμε;;;.

«Οι ποιμένες…, άνδρες αδόκιμοι αρετής, άπιστοι, ως λύκοι γενήσονται…».

Ἅγιος Ἱππόλυτος

«Οἱ ποιμένες ὡς λύκοι γενήσονται. Οἱ ἱερεῖς τὸ ψεῦδος ἀσπάσονται. Οἱ μοναχοί τὰ τοῦ κόσμου ποθήσουσιν…».

«Δέν προσμετρᾶς  το μεγεθός της ἐκτροπής, ἄν δέν τήν ἀντιπαραβάλης μέ τόν κανόνα. Δέν ἀντιλαμβάνεσαι τήν διοικητική καί ἐκκλησιολογική ἀπόκλιση τῶν ἡμερῶν μας, ἄν δέν ἀντιπαραβάλης τήν σημερινή κατάσταση μέ τόν λόγο καί τήν πράξη τῶν Πατέρων».

ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΡΗΣΕΙΣ

Τους Επισκόπους υμών επιτηρείτε, ίνα ώσιν Ορθόδοξοι και μη διδάσκωσι δόγματα εναντίον της Ορθοδόξου Πίστεως, μηδέ τοις αιρετικοίς, ή τοις απεσχισμένοις συλλειτουργώσι.
Γεννάδιος ο Σχολάριος
(Πατρ.Νεκταρίου, επιτομή Ιεροκοσμικής Ιστορίας, έκδ. Ι. μονής Σινά, Αθ. 1980, σελ. 231κ).
==========================================
Οἵτινες τὴν ὑγιᾶ ρθόδοξον Πίστιν προσποιούμενοι ὁμολογεῖν, κοινωνεῖν δὲ τοῖς ἑτερόφροσι, τοὺς τοιούτους εἰ καὶ μετὰ παραγγελίαν οὐκ ἀποστῶσιν, μὴ μόνον ἀκοινωνήτους ἔχειν, ἀλλὰ μηδὲ δελφοὺς ὀνομάζειν.
(Μέγας Βασίλειος)

«Αφ’ ότου η ανθρώπινη Δικαιοσύνη καταδίκασε τον Θεάνθρωπο, στο πρόσωπό της εγκολάφθηκε ανεξίτηλο στίγμα, αιώνιο στίγμα»  

«Φανερῶν ἑαυτόν, τοῖς Μαθηταῖς σου Σωτὴρ μετὰ τὴν Ἀνάστασιν…Ὧν ταῖς πρεσβείαις Χριστέ, τὴν ποίμνην σου διαφύλαττε ἐκ λύκων λυμαινομένων αὐτήν…».

«Από τώρα και στο εξής το πρόβλημα θα είναι οι Δεσποτάδες μας. Ποιά πίστη έχουν»!

π. Ιωάννης Ρωμανίδης

=======================================

Πηγή agonasax.blogspot

https://tasthyras.wordpress.com