Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας να συλλάβουν τον απεργό Λάμπρο Τσάπαλη έξω από την πόρτα του Υπουργείου Υγείας.

ΑΘΗΝΑ 25/2/2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 5731

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας να συλλάβουν τον απεργό Λάμπρο Τσάπαλη έξω από την πόρτα του Υπουργείου Υγείας.

Εδώ και δύο εβδομάδες οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ξημεροβραδιάζονται έξω από το Υπουργείο Υγείας διεκδικώντας την άμεση επιστροφή στην δουλειά τους. Βρίσκονται 7 μήνες σε αναστολή χωρίς ευρώ μισθό, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος όπως κατ επανάληψη εξηγήσαμε και παραδέχονται πια όλοι οι ειδικοί επιστήμονες.

Χθες τα μεσάνυχτα αστυνομικοί προφανώς κατ εντολή του Υπουργού Υγείας συνέλαβαν τον συνάδελφο Τσάπαλη Λάμπρο που βρισκόταν στην 5 ημέρα απεργίας πείνας. Τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση απέναντι στους υγειονομικούς που επί 18 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή και καταπολεμούσαν τον κορωνοϊό και τώρα είναι 7 μήνες χωρίς μισθό. Η πολιτεία τους αντιμετωπίζει χειρότερα και από όσους δημοσίους υπαλλήλους διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις, τίθονται σε αργία και λαμβάνουν το 50% του μισθού τους.
Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη στον συνάδελφο και να αρθούν οι αναστολές εργασίας.
Καλούμε την Δευτέρα 28/2/2022 στις 11.00πμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους εργαζόμενους έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

https://orthodoxostypos.gr