Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ομογένεια “κοχλάζει” με τον απαράδεκτο Αρχ. Αμερικής Ελπιδοφόρο

 

 Η Ομογένεια “κοχλάζει” με τον απαράδεκτο Ελπιδοφόρο: “Ευλόγησε” τον Ερντογάν, φωτογραφήθηκε με τον Τατάρ

Η μεγάλη επιβεβαίωση της hellasjournal.com για την απαράδεκτη απόφαση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ήρθε από τον ίδιο.

Πέραν του μηνύματος του από τον λογαριασμό του στο Twiter, οι Τούρκοι έστειλαν φωτογραφίες στα μέσα ενημέρωσης που τον εκθέτουν, καθώς εκτός από τον Ερντογάν φαίνεται ότι …”ευλόγησε” και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Όπως πληροφορηθήκαμε, απέρριψε όλες τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, που έγιναν στο Μανχάταν από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή μας ενημέρωσε ότι αντιμετώπισε με πολύ απαράδεκτο τρόπο τις εκκλήσεις αυτές, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρον την παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, δημοσιεύοντας φωτογραφία και βίντεο, που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στην Ομογένεια, αλλά και σε όλο τον Ελληνισμό.

Η Αρμενική Οργάνωση ANCA κατήγγειλε τη συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου. Σημείωσε σχετικά:

Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη.

Το περιβάλλον του Ελπιδοφόρου προωθεί ένα ψεύτικο αφήγημα, ότι δήθεν με την παρουσία του στα εγκαίνια προώθησε τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλάδας. Αυτό ΔΕΝ ειναι φυσικά αλήθεια.

Ο κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε σχετικά, ανακοινώνοντας στην ουσία την συμμετοχή του στο “πάρτι” του Ερντογάν:

Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, (που έκανε) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας.

Ο Ελπιδοφόρος στο πλευρό του Ερντογάν για τα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”: Αρνήθηκαν οι μεγάλες εβραϊκές οργανώσεις

 

https://hellasjournal.com/2021/09/o-elpidoforos-sto-plevro-tou-erntogan-gia-ta-egkenia-tou-tourkikou-kentrou-arnithikan-i-megales-evraikes-organosis/

hellasjournal.com

https://orthodoxostypos.gr