Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Γρηγορείτε, ὁ γάρ καιρός ἐγγύς!

 

 
Ακούστε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο (αναδεικνύεται μέσα από την εκπομπή του γνήσιου αγωνιστή π. Αντωνίου Στυλιανάκη), ο οποίος, αν κλείσουμε τα μάτια μας, μοιάζει με πολιτικό που έχει αποστηθίσει τον Άλντους Χάξλεϋ, αλλά, αν κλείσουμε τ' αφτιά μας, βλέπουμε πεντακάθαρα έναν άνδρα που φορά ράσο, άρα έναν ιερέα.
Έτσι, αν ανοίξουμε τα μάτια μας και, ταυτοχρόνως, τεντώσουμε τ' αφτιά μας, δεν αποκλείεται να νιώσουμε την ανάγκη να επισκεφθούμε α) οφθαλμίατρο, β) ωτορινολαρυγγολόγο αλλά και γ) ψυχίατρο.
Πώς είναι δυνατόν ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να τολμά να κάνει κήρυγμα υπέρ του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου, της τεχνητής νοημοσύνης, του υπερανθρωπισμού, της οικουμενικής διακυβέρνησης κ.λπ.;
Μάλιστα, στο 06.03 ο κύριος Άνθιμος μιλά για "μαύρους κύκνους". Μαντέψτε πού υπάρχει γραμμένος ο όρος αυτός σε σχέση με την πανδημία: Στο βιβλίο "Great Reset" του Klaus Schwab!
Είμαστε ευγνώμονες για το μ α σ ο ν ι κ ό και εν ταυτώ ν ε ο τ α ξ ί τ ι κ ο παραλήρημα του συγκεκριμένου δεσπότη, τα λόγια του οποίου επαληθεύουν την πρόβλεψη του Χριστόφορου Καλύβα: Στους έσχατους καιρούς ο σατανάς θα ντύσει παπάδες και δεσποτάδες πρόσωπα της εξουσίας του, θα τους φορέση εγκόλπια και θα τους δώση πατερίτσες.
Τώρα γνωρίζουμε άριστα γιατί η πλειονότητα των μητροπολιτών πρόδωσε το ποίμνιό της. Πρόκειται για δεξιοτεχνικά "εκπαιδευμένους ταλιμπάν της Νέας Τάξης Πραγμάτων" που, αφού μ ε τ α μ φ ι έ σ θ η κ α ν σε ιερείς, μπήκαν στους κόλπους της Εκκλησίας ζωσμένοι με εκρηκτικά, για να την ανατινάξουν και ακολούθως να την παραδώσουν στα νύχια του Παγκόσμιου Κυβερνήτη.
Γρηγορείτε, ὁ γάρ καιρός ἐγγύς!

 Κωνσταντίνος Βαθιώτης