Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Οπτασία Περί Της Δευτέρας Παρουσίας Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού

 

 .........Οι αιρετικοί, οι αλλοτριόφρονες και οι Αγαρηνοί ωλόλυζαν για την απώλεια τους.Περισότερο θρηνούσαν οι Ιουδαίοι, που έλεγαν: Αλοίμονο σε μάς γιατί κακό σημείο βλέπουμε για τον εαυτό μας. Το σημείο του Εσταυρωμένου, του υιού της Μαρίας είναι αυτό και εάν αυτός είναι ο Κριτής, τότε χανόμαστε. Σε λίγο οι Δυνάμεις των Ουρανών και των Ουρανίων Τάξεων τρόμαξαν. Φόβος και τρόμος.

Παρουσιάζεται ο Δικαστής. Κατέβαιναν δε από ψηλά πλήθος, με ευταξία, πλήθος Αγγέλων. Κάθε γένος ανθρώπων ιλιγγιούσε και έτρεμε. Εκείνοι δε που είχαν τα πρόσωπα τους φωτεινά αγάλλονταν και δεν επτοούντο. Ακολούθησαν και άλλα τάγματα Αγγέλων, λαμπρότερα που  σπινθηροβολούσαν. Νόμιζες πως φλεγόταν ο αέρας. Μία μεγάλη στρατιά από Αγγέλους που άστραφταν στάθηκε στην Ανατολή, άλλη στη Δύση, η τρίτη στο Νότο και η τετάρτη στο Βορρά. Οι Άγγελοι μεταξύ τους είχαν υπακοή, ευλάβεια και ευταξία. Οι κατώτεροι Αγγελοι υποτάσσονταν στους ανωτέρους. Ολοι οι Άγγελοι ατένιζαν ανατολικά στον Ουρανό όπου ήταν ο πελώριος Θείος Σταυρός.

Ακολούθησε άνωθεν φωνή ισχυρή "Αγιος, Αγιος, Αγιος Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο Ουρανός και η γη της δόξης Αυτού. Ολοι δε οι Αγγελοι με μία φωνή με φόβο εβόησαν "Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου του Θεού. Κύριος  και Θεός ισχυρός. Λόγος του Πατρός απαύγασμα, Ο Βασιλεύς των αιώνων, ο Κύριος του Ουρανού και της γης επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων και πάσης αρχής και εξουσίας και δυνάμεως. Κριτής ζώντων και νεκρών. 

Δι΄ευχών