Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Σε όποιο ναό μας δέχονται χωρίς φόβο, εκεί να μεταβούμε. Εκεί όπου υπάρχει η χαρά του Χριστού. Όλοι ξέρουμε να ξεχωρίζουμε ένα καλό ιερέα...

 
ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Όσοι έχουν σπουδάσει ιατρική επιστήμη, ξέρουν από το μάθημα της ανοσολογίας, ότι στην τάξη των ιών Nidovirales, περιλαμβάνονται ιοί που παράγουν ομάδα ένθετων υπογενωμικών RNA. Στην υποοικογένεια Coronaviridae περιλαμβάνονται τα γένη Coronavirus και Torovirus. Ο ‘Human Torovirus’, o ανθρώπινος τοροϊός δηλαδή, προκαλεί γαστρεντερίτιδα, μέτρια, ήπια ή ασυμπτωματική.

Αν κάποιος τώρα με γαστρεντερίτιδα ή με αντισώματα από παλαιότερη γαστρεντερίτιδα, πάει να κάνει τεστ για Coronaviridae, γιατί θα πουν ότι έχει Coronavirus, ενώ έχει Torovirus; Διότι μας βρήκαν αμόρφωτους και απαίδευτους και τους αρέσει να μας κατευθύνουν. Η έρευνα με τα ισχύοντα τεστ τους δεν είναι καθόλου ασφαλής και η εισαγωγή σε νοσοκομείο κρύβει σοβαρότερους κινδύνους, πάντοτε μεν, ιδιαίτερα τώρα, διότι εδώ μπορεί να συμβεί το σαφέστατο, ότι άνθρωποι με γαστρεντερίτιδα, να τύχουν της διαχείρισης κάποιου ασθενή που έχει αναπνευστική νόσο, κάτι που μπορεί να αποβεί και μοιραίο.

Κάποιοι ιατροί που διαχειρίζονται σήμερα ανθρώπινες ψυχές με λάθος τρόπο, όπως και πολιτικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι, είναι οι ίδιοι που ως φοιτητές τα μαθήματα τα περνούσαν στη σχολή πιθανόν με σκονάκια, και πρωτοστατούσαν σε φοιτητικές κομματικές παρατάξεις, σε πάρτι και σε καταλήψεις. Τώρα αυτοί έχουν θέσει υπό κατάληψη τη χώρα. Πάντα όμως υπάρχουν και οι καλοί επιστήμονες.

Όσοι λοιπόν έχουν γνώση ας μιλήσουν χωρίς φόβο και πάθος. Είθε η αλήθεια να λάμψει. Ας εορτάσουμε τη Γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Θεανθρώπου, όλοι μαζί, όπου είναι καλύτερα. Σε όποιο ναό μας δέχονται χωρίς φόβο, εκεί να μεταβούμε. Εκεί όπου υπάρχει η χαρά του Χριστού. Όλοι ξέρουμε να ξεχωρίζουμε ένα καλό ιερέα. Άλλωστε το καλό δένδρο από τους καρπούς του διακρίνεται. Οι καρποί του καλού ιερέα είναι οι καρποί του Αγίου Πνεύματος. Αγάπη, πραότητα, αγαθοσύνη, αλήθεια, ταπείνωση, ελεημοσύνη και πλήθος άλλων χαρισμάτων. Η χάρις δεν κρύβεται.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.