Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η Εκκλησία βρίσκεται εν διωγμώ και οι Ιεράρχες αδιαφορούν, επιβεβαιώνοντας καθημερινά ότι είναι “οι μισθωτοί ποιμένες”

Αστυνομικός κλοιός στην Εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει μπλόκα περιμετρικά του ναού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, ώστε να εμποδίσουν τους πιστούς να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν στο Ναό.

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετέβη στην Πάτρα για να συντονίσει ο ίδιος τις επιχειρήσεις της αστυνομίας μην και μπορέσει κάποιος πιστός να προσκυνήσει τον Αγ. Ανδρέα. Είναι θλιβερό για τον κ. υπουργό όταν πριν λίγες μέρες παρά την κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω των εορτασμών του Πολυτεχνείου έδωσε την άδεια στα μέλη του ΚΚΕ να πραγματοποιήσουν πορεία, λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτική εκδήλωση. Μόνο οι πολιτικές εκδηλώσεις μετράνε για εσάς κ. Χρυσοχοΐδη; Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις δεν έχουν καμία θέση στη ζωή των πιστών; 

Με απίστευτο θράσος μάλιστα κηρύττει ότι ο λαός της Πάτρας θα τιμήσει φέτος τον πολιούχο της αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι. Είναι όντως τραγελαφικό ο κάθε πολιτικός να κάνει διάγγελμα, λέγοντας πως η Εκκλησία και ο πιστός λαός θα τιμήσει τους Αγίους του.

Δυστυχώς έχοντας μια υποταγμένη και άφωνη Ιεραρχία μπορούν να λέγουν ό,τι θέλουν. Θλιβερή η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος αν και σε άδειο και έρημο ναό αισθάνθηκε τον Πατρινό λαό να πλημμυρίζει τον Ναό!!! : “Σήμερα εορτάζουμε τον Πολιούχο μας με μια ιδιαιτερότητα που δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει, όμως αισθανόμεθα τα πλήθη των ανθρώπων της Πάτρας να πλημμυρίζουν τον ναό όπως πάντα.” Η Εκκλησία βρίσκεται εν διωγμώ και οι Ιεράρχες αδιαφορούν, επιβεβαιώνοντας καθημερινά ότι είναι “οι μισθωτοί ποιμένες”.