Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ


 

Λάβαμε μία επιστολή και τη δημοσιεύουμε ως έχει. Ασφαλώς εκφράζει τις απόψεις του επιστολογράφου. Διακρίνεται για ένα τόνο αισιοδοξίας. Κρίναμε να αποτυπωθεί και αυτή η θέαση των γεγονότων και την δημοσιεύουμε.

Χαίρετε εν Κυρίω.
Ένα μεγάλο ψέμα, το κάνουν να μοιάζει να είναι αλήθεια.
Το ζούμε αυτές τις ημέρες.
Πρώτα ξεκίνησε ως γρίπη.
Μετά έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία, για να πάρει μπρος η τηλεκπαίδευση, η οποία θα εθίζει και τα παιδιά του δημοτικού στη χρήση του διαδικτύου.
Μετά συστάσεις για χρήση καρτών, για να μη μολυνθούμε …και να εξαθλιωθούμε και οικονομικά.
Μετά επιδόματα, για να ξεχάσουμε να εργαζόμαστε.
Μετά να κλειστούμε στα σπίτια, για να μην κολλήσουμε και για να αποβλακωθούμε με την τηλεόραση και το διαδίκτυο.
Μετά να έχουμε ένα κατοικίδιο για παρέα, ή μήπως όχι, τελείως μόνοι να είμαστε, μη μολυνθεί το κατοικίδιό μας και μας μολύνει.
Μετά απαγόρευση κυκλοφορίας, και φόβος για οποιαδήποτε μετακίνηση.
Μετά μένει και στις επιφάνειες, για να οδηγηθούν όλοι σε παθολογική μικροβιοφοβία, και να αγοράζουν μόνο από τα σουπερμάρκετ, που τηρούν δήθεν μέτρα ασφάλειας.
Μετά θα περάσει με τη ζέστη του καλοκαιριού, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν περνάει, θα το έχουμε για καιρό.
Μετά γραμμή τηλεφωνικής ψυχολογικής υποστήριξης για τον κοροϊδ-ιό, σε μια Ελλάδα που ήδη γέμισε ψυχοφάρμακα από την αμαρτία.
Όχι πάνω από τρεις άνθρωποι στο αυτοκίνητο, δηλαδή να χωρίσουν και τις οικογένειες που έχουν πάνω από 1 παιδί, ή να απωθούν τους ανθρώπους από το να κάνουν οικογένεια.
Παρατήστε τους ηλικιωμένους γονείς μόνους, δώστε τους αντισηπτικά και γάντια, μην τους επισκέπτεστε και μιλάτε με κάμερα ή διαδίκτυο. Και αν από τη στενοχώρια τους πεθάνουν.
Θα σας πει ο γιατρός υπογράψτε πέθανε από κοροϊδ-ιό. Και πείτε ω τι κρίμα.
Και πάμε τώρα στις ιεροπραξίες:
Να μην κάνετε βάπτιση, πάρετε το όνομα από το ληξιαρχείο, ηλεκτρονικά κιόλας με το φόβο γρίπης.
Να μην κάνετε γάμο στην εκκλησία, κάντε πολιτικό γάμο, στο δημαρχείο, που το έχουν απολυμάνει και καλά. Θα πάρετε και επίδομα πολιτικού γάμου.
Σε λίγο θα πουν, κάψτε τους νεκρούς, έχουν μικρόβια. Μην τους κηδεύετε. Μη φιλάτε τους πεθαμένους, στο “δεύτε τελευταίον ασπασμόν”, μην κολλήσετε.
Μην κάνετε μνημόσυνα.
Με όλα αυτά μόνο ο διάβολος χαίρεται!
Και βέβαια κυριακάτικη Θεία λειτουργία, Θεία Κοινωνία, Μεγάλη Εβδομάδα…… μπα, αυτά τα είχαμε ξεχάσει από χρόνια.
Τώρα έχουμε προσευχή μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου, διαδικτύου…. και κάποιοι λένε είναι και κατανυκτικά. Που καταντήσαμε.
Ή λένε άλλοι είναι επιτίμιο από το Θεό…..Ο Θεός βάζει επιτίμιο μόνο μέσω του Πνευματικού, και κανενός άλλου.
Όποιος δεν ψάξει να βρει κάπου να εκκλησιαστεί το κρίμα είναι όλο δικό του.
Έχουν χτίσει μια τέτοια βιομηχανία εικόνας, θεάματος, χρηματισμού συνειδήσεων, που ό,τι ανόητο μας πουν, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι είναι αλήθεια.
Μια αλήθεια όμως νικάει κάθε ψέμα.
Η αλήθεια του Χριστού.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση με τους εξής τρόπους:
1- Στηρίζουμε τα μικρά μαγαζιά (όχι τα σουπερμάρκετ), τα οποία λειτουργούν είτε έχοντας το τηλέφωνο στη βιτρίνα τους, ή με παράδοση κατ’οικον ή με φυσική παρουσία και μειωμένο ωράριο.
2- Καθησυχάζουμε τους αδερφούς μας, την οικογένεια μας, τους ηλικιωμένους γονείς μας, τους λιγότερο ή περισσότερο φοβισμένους συνανθρώπους μας.
3- Στις μεγάλες πόλεις είναι λίγο δύσκολο να βρούμε εκκλησία, για θεία Λειτουργία, μα αν ρωτήσουμε ιερείς ή μοναστήρια, κάτι μπορεί να βρεθεί και για εμάς.
4- Αν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε για τη Μεγάλη εβδομάδα στο χωριό μας, καλύτερα να ξεκινήσουμε νωρίτερα και να πάμε από τους μικρούς επαρχιακούς δρόμους ή παλαιές εθνικές οδούς, χωρίς διόδια, και χωρίς έλεγχο. Ένας καλός τρόπος σχεδίασης, υπολογισμού της διαδρομής είναι το wikimapia.org.
5- Το πετρέλαιο και η βενζίνη είναι πλέον φτηνά, γεμίζουμε το ντεπόζιτο για κάθε ενδεχόμενο.
6- Υπάρχουν μικρές ελλείψεις στην αγορά σε όσπρια και άλευρα, όσοι είστε παραγωγοί πουλήστε, βοηθώντας τον κόσμο με τον τρόπο σας. Όσοι είστε καταναλωτές αγοράστε από τους παραγωγούς.
7- Οι δρόμοι είναι άδειοι και η άνοιξη είναι τόσο εύμορφη. Τι σας εμποδίζει από μια εκδρομή; Το ταξίδι θα είναι άνετο καθώς οι δρόμοι θα είναι σχεδόν άδειοι.
8- Αν όλοι αξιοποιήσουμε σωστά αυτήν την κατάσταση τότε θα ανακάμψουμε οικονομικά, πουλώντας και αγοράζοντας τα αγαθά μας και τις υπηρεσίες μας, σε μια αγορά, η οποία δε θα έχει το φόβο των φορολογικών ελέγχων. Ήδη παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής, των αγροτικών υλικών και εργαλείων, της διανομής τροφίμων. Μην αφήσουμε τις μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών να καπηλευτούν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και να θησαυρίσουν.
9- Όσοι έχουν καταστήματα ανοιχτά, να αυξήσουν το ωράριο εργασίας τους για να αποτελούν μια παρηγοριά για τον κουρασμένο συνάνθρωπο που βλέπει δρόμους έρημους και δεν έχει που να πει μια καλημέρα. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσοι άγνωστοι θα περάσουν δίπλα από την πόρτά σας και θα σας πουν καλημέρα.
10- Βγείτε για ψώνια στη λαϊκή αγορά, χαρείτε μια ανέμελη καθημερινότητα, προετοιμάστε με χαρά το μεσημεριανό γεύμα για εσάς και κάποιο γείτονα. Ξεκινείστε και τελειώστε το γεύμα σας με προσευχή. Δώστε και ένα πιάτο σε έναν φτωχό, ως δότες ιλαροί, ρωτήστε τον »θες ένα πιάτο φαΐ;», οι φτωχοί δεν πεθαίνουν από ψεύτικες ιώσεις πεθαίνουν από πτωχεία πνευματική και υλική. Ας καλύψουμε την υλική πτωχεία τους, με το σωστό πνευματικό τρόπο, με τον τρόπο της αγάπης.
11- Κλείστε τα ραδιόφωνα, τα σύγχρονα κινητά, την τηλεόραση, τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που άλωσαν τις ψυχές μας. Ξυπνείστε λίγο νωρίτερα το πρωί, χαρείτε τα χρώματα της ανατολής, ακούστε τα πουλιά που κελαηδούν.
Κάποιοι θέτουν σε επιφυλακή το στρατό. Αλλά ο στρατός είναι σώμα μισθωτών. Αντίθετα, οι Έλληνες ορθόδοξοι πολίτες, δεν είναι σώμα μισθωτών. Είναι Σώμα Χριστού. Ας ετοιμάσουμε στους άθεους κυβερνώντες τη μεγάλη έκπληξη.
Το βράδυ της Ανάστασης λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όλοι στις εκκλησίες απέξω και μέσα, και θα δούμε αν το καθεστώς των αθέων (που τόσα χρόνια γιγαντώθηκε με τον κομμουνισμό, τον υλισμό, το φεμινισμό, το γυμνισμό, τις εκτρώσεις, το νεοπλουτισμό, τα επιδόματα, την τηλεόραση με τις κεραίες της και τους δορυφόρους {το κουτί του διαβόλου με τα κέρατα και τα κολοκύθιά του πάνω από τα κεφάλια μας, έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός} θα έχει τη δύναμη να τα βάλει μαζί μας.
(με ειδοποίηση από στόμα σε στόμα, χωρίς τηλέφωνα και διαδίκτυο, χωρίς διαφήμιση σε κοινωνικά δίκτυα – ο Χριστός μας είπε να είστε σοφοί όπως τα φίδια και αγνοί όπως τα περιστέρια).
Ο Θεός μας έδωσε τη μεγάλη ευλογία να κλείσουν με μιας όλα τα κέντρα της ανομίας, πορνεία, καφετέριες, θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αίθουσες πολεμικών τεχνών, σύλλογοι νεοϊνδουιστών, γιόγκα, πιλάτες, χορωδίες, κέντρα εκμάθησης λατινοφερμένων & άσεμνων χορών, αίθουσες μπιλιάρδου, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα διεξαγωγής περίεργων σεμιναρίων, νυχτερινά κέντρα. Ιστορικά τέτοια μεγάλη ευλογία έχει να συμβεί στον τόπο μας από την εποχή των πρώτων αιώνων της ορθοδοξίας, όταν μεγάλοι Άγιοι όπως ο Άγιος Βιτάλιος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος έκλειναν τα πορνεία, αφού κατάφερναν να κάνουν όλες τις πόρνες να μετανοήσουν, και όταν προσευχές ορθοδόξων Ιεραρχών γκρέμιζαν τα είδωλα των ψευδοθεών. Και λίγο πιο μετά στα ένδοξα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όπου οι αυτοκράτορες έφθαναν σε υψηλά μέτρα αγιότητος, υπακούοντας στον επίσκοπο, ενδιαφέρονταν για την ηθική του λαού, έχοντας κάθε πολίτη ως παιδί τους.
Τα αστεία της υπόθεσης…
– Πλένουμε τα χέρια μας, όπως τα πλένουμε πάντα, και όχι ως ειδική οδηγία. Πιστεύει κάποιος από τους κυβερνώντες ότι αρέσει σε κάποιον να βάζει τα βρώμικα χέρια στο στόμα του;
– Ευχαριστούμε τον ΟΣΕ, που μας ανακοίνωσε ότι μπορούμε να κάνουμε κουπόνι ταξιδιού το εισιτήριο της επιστροφής ή ολόκληρο το εισιτήριο του τρένου (σαν έκτακτο μέτρο για την όλη κατάσταση), και να το έχουμε σε χρηματικό ποσό, για αγορά αλλού εισιτηρίου εντός ενός έτους. Αυτό γινόταν ήδη, απλά το ήξεραν ελάχιστοι άνθρωποι. Και αυτό διότι το προσωπικό έλεγε »εισιτήριο μετ’επιστροφής μόνο με συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής» για έκπτωση 25%. Έτσι σχεδόν όλοι οι επιβάτες αγόραζαν τα εισιτήρια 25% πιο ακριβά.
– Τα σουπερμάρκετ μας δίνουν χάρτινες κάρτες πελάτη, για να ξέρουμε πόσοι άνθρωποι είναι μέσα στο σουπερμάρκετ και γράφουν και οδηγίες, σαν να παίζουμε κάποιο δύσκολο επιτραπέζιο παιχνίδι.
– Όλοι διαφημίζουν μένουμε μέσα, αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα. Κάποιοι έβαλαν σκυλοκροκέτες σε ακάλυπτο χώρο, οι βροχή τις έκανε σκόνη, ήρθαν να φάνε τα περιστέρια. Τα περιστέρια έπαθαν διάρροια, και ο τόπος γέμισε υγρές ακαθαρσίες περιστεριών. Ύστερα το κατώτερο στρώμα ξεράθηκε και έγινε εστία ανάπτυξης μυκήτων και δυσοσμίας.
– Το χαρτί μετακίνησης κάποιου είχε επιλογή για σουπερμάρκετ, αλλά ήθελε να πάει και στο ταχυδρομείο που ήταν πιο μακριά από το σουπερμάρκετ. Από το φόβο του, μην τον πιάσουν δεν πήγε και επέστρεψε σπίτι και κάλεσε το ελτα-κουριερ για να στείλει το γράμμα. Αντί για το 1 ευρώ του ταχυδρομείου, το κούριερ πήρε 12 ευρώ, με όλα τα απαραίτητα υγιεινομικά μέτρα, τις σωστές αποστάσεις από τον υπάλληλο και τα σχετικά.
…Ω μεγάλη αποβλάκωση! Που κατήντησε η ένδοξη Ελλάδα!
Έρχεται η Ανάσταση σε λίγες ημέρες….. Ας εορτάσουμε όλοι! Με μια καρδία, με μια φωνή ας ψάλλουμε: ‘Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος’!
Ένας ανάξιος δούλος Χριστού.