Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η κόλαση είναι μια αιώνια τιμωρία; Γιατί ο Θεός μας απειλεί με αυτή;


Η κόλαση είναι μια αιώνια τιμωρία; Και αν ναι τότε ποια είναι η ελευθερία που μας δίνει ο Θεός από την στιγμή που γνωρίζουμε πως αν δεν ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημα του θα βρεθούμε στην κόλαση; Δεν είναι σαν μία απειλή;
 ΙΧΘΥΣ: Όταν ένας πατέρας που αγαπά το μικρό και άπειρο παιδί του, προσπαθώντας να το αποτρέψει από την φωτιά, του λέει: "πρόσεχε παιδί μου, μην πλησιάζεις στην φωτιά γιατί θα καείς", το απειλεί;

Η κόλαση είναι μια πραγματικότητα. Ο Θεός όμως δεν μας αποκαλύπτει μόνο αυτή την πραγματικότητα αλλά και την πραγματικότητα του Παραδείσου… της Βασιλείας Του.
Μας δείχνει πού υπάρχει γκρεμός και πού η απλωσιά της πεδιάδας. Και μας λέει τα δεινά του κρημνισμού και τα αγαθά της ασφαλούς και ευχάριστης διαμονής. Και μας προτρέπει στο αγαθό και συμφέρον μας και μας αποτρέπει από την καταστροφή μας. Χρησιμοποιεί, δε, γι’ αυτά όλη την στοργική Του γλώσσα και αγάπη… Και εκφράζει και την αποστροφή Του και τον πόνο Του για τον χαμό μας.
Και εάν για την σωτηρία μας, από την αγάπη Του χρειαστεί και να μας προειδοποιήσει και να μας απειλήσει, και αυτά για να μας ωφελήσει, ούτε αυτό δεν θ το αποφύγει για να έχει την χαρά να σώσει και εμάς και να μας δει εκεί πανευτυχής, χαίροντες, αγαλλώμενους, ευφραινόμενους αιώνια.
πηγή