Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ο θάνατος είναι έξοδος και όχι εκμηδένιση

ΝΙΣ BS περ
 Θεολόγου Νικολάου Σωτηροπούλου
Ο θάνατος δεν είναι εκμηδένιση του ανθρώπου, είναι έξοδος του ανθρώπου, έξοδος του ανθρώπου απο το σώμα. Το σώμα είναι απλώς το ένδυμα, το οικητήριο, το τσαντήρι του ανθρώπου της ψυχής, του πνεύματος. Ο άνθρωπος είναι το πνεύμα, η ψυχή. Με το θάνατο συμβαίνει έξοδος. Βγαίνει δηλαδή ο άνθρωπος, βγαίνει το πνεύμα ή η ψυχή (το ίδιο είναι), μέσα απο το σώμα και μέσα απο αυτόν τον κόσμο. Ο θάνατος, επαναλαμβάνω δεν είναι εκμηδένιση όπως λένε οι αντίχριστοι ψευδο-Μάρτυρες του Ιεχωβά, ο θάνατος είναι έξοδος απο το σώμα και απο τον κόσμο. Ο θάνατος είναι απόλυση. «Νυν απολύεις τον δούλον Σου Δέσποτα» είπε ο προφήτης και πρεσβύτης Συμεών. «Τώρα Δέσποτα, με απελευθερώνεις», με απελευθερώνεις, απο τα δεσμά του σώματος και του κόσμου, απο το σπήλαιο του Πλάτωνος θα λέγαμε.

Ο θάνατος είναι ανάλυσις, αναχώρησις απο αυτό τον κόσμο. «Αναλύσαι και συν Χριστώ είναι» λέγει ο απόστολος Παύλος. Επιθυμώ να αναχωρήσω και να πάω κοντά στον Χριστό.
Ο θάνατος δεν είναι εκμηδένιση, είναι εκδημία. «Ενδημούντες εν τω σώματι, εκδημούμεν απο του Κυρίου, εκδημούντες εκ του σώματος, ενδημούμεν προς τον Κύριον» λέγει επίσης ο Παύλος. Όταν είμαστε μέσα στο σώμα, λέγει ο Παύλος, είμαστε μακρυά απο τον Κύριο. Όταν βγαίνωμε απο το σώμα, πηγαίνουμε κοντά στον Κύριο.
Πού είναι αυτοί οι ταλαίπωροι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, που λένε ότι ψοφάει ο άνθρωπος όπως το ζώο και εκμηδενίζεται;