Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η Πορεία της Θεραπείας στο Μυστήριο της Μετανοίας του Χριστού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας


Αδελφέ, αυτό το Φως της αποκάλυψης του Προσώπου του Χριστού που παίρνει ο Μετανοών και λαμβάνων την Άφεση στην μυστική Προσευχή, πρώτα τον αφήνει άφωνο, αδύναμο να αρθρώσει μια λέξη σαν παλαβό μπροστά στο Θείο Έλεος και ύστερα του αποκαλύπτει βαθύτερα μέσα του το Σκότος της προσωπικής Αμαρτίας και η Μετάνοια σαν καρδιακή ομολογία στο Χριστό μεταμορφώνεται σε γλυκύτατη Αγάπη Τριαδολογική ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ !

Αυτή η συναίσθηση σε ελκύει να ΜΕΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΑ, ΑΦΟΣΙΩΤΙΚΑ, και πάλιν Άφεση και πάλιν αποκάλυψη του προσώπου του Χριστού και πάλιν βαθύτερη Μετάνοια!
Μέσα σε αυτή τη συνεχόμενη Θεραπευτική αγωγή που σε κάνει να νιώθεις ότι χειρουργείσαι κάθε μέρα αλλά και να επουλώνονται οι πληγές και τα τραύματα, αναδύεται η Ταπείνωση, η Αγάπη, η Χαρά, η Πίστις, η Πραότης, η Εγκράτεια, η Αγαθωσύνη ως Καρπός Αγίου Πνεύματος και ωθείσαι στην Ευσπλαχνία στον πονεμένο ελάχιστο αδελφό: με Χαρά εξομολογείσαι σε οποιονδήποτε Ιερέα αλλά και στον κάθε άνθρωπο διακριτικά. Κοινωνάς πάντα ως ασθενής θεραπεύεσαι και πάλιν πιο βαθειά.
Πολυτραυματίας με καθημερινές χειρουργικές επεμβάσεις που πάντα σε ελευθερώνουν από τη δουλεία της αμαρτίας και τις δαιμονικές εξουσίες!
Από τα δικά σου, από τα παιδικά σου, από τα κληρονομικά σου αμαρτήματα και ανασαίνεις σιγά σιγά και όλο αυξανόμενα Δόξα Θεού και Ουράνια Βασιλεία!
Και για να σε δοκιμάσει ο Θεός σου στέλνει έναν πονεμένο για να μετρήσει την ευσπλαχνία ή την αδιαφορία που πάντα καιροφυλακτεί σαν ο καρπός του συνεχώς αναδυόμενου μέσα στη θεραπεία εγωκεντρισμού!
Εκεί φανερώνεται από τη μια η Ευσπλαχνία του Χριστού και από την άλλη η αδιαφορία του εγωκεντρισμού και επιλέγεις!