Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πώς μπορώ να ευχαριστήσω τον Χριστό;


Πρώτα με τη διαρκή Μετάνοια, διότι θεραπεύομαι και ποιά μεγαλύτερη Χαρά είναι για τον Χριστό απο την θεραπεία μου και Ένωση μαζί Του;
Γι αυτό η φωνή Του ειναι συνεχής στην καρδιά μας: Μετανοείτε!
Ύστερα, ευχαριστιέται ο Χριστός, με την απο καρδίας συγχώρεση αυτών που μας έβλαψαν, των εχθρών μας αλλά και όλου του Κόσμου!
Αυτές οι δύο Πνευματικές ασκήσεις και λειτουργίες στην καρδιά, μας θεραπεύουν σταδιακά και διαρκώς, μέχρι το θάνατό μας.
Δεν υπάρχει τέλος, διότι μόλις εφησυχάσουμε, έρχεται το πονηρό πνευμα με άλλους επτά δαίμονες και εισέρχετσι εντός μας και γίνονται τα έσχατα, χείρονα των πρώτων.
Αφου γίνεται σταθερά αυτή η Άσκηση της Μετανοίας και Συγχώρεσης, τότε ετοιμαζόμαστε για την κορυφαία ευχαρίστηση του Χριστού:

Την Ελεημοσύνη, την καρδιακή διακονία του πλησίον μας, που είναι το Έλεος, η Ευσπλαχνία, η Συμπόνια!
Για να είναι πράγματι Έλεος και όχι Υποκρισία Υπεροψία και Αυτοπροβολή πρέπει να προηγείται διαρκώς η Κάθαρση μας απο τον εγωκεντρισμό των αμαρτιών και των παθών, να είναι η διακονία καρπός θυσιαστικής συνειδήσεως!
Γι αυτό και ο Μακαρισμός,
Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται, ειναι μετα τους Μακαρισμούς της Πτωχείας του Πνεύματος, του Πένθους της Μετανοίας και της Πραότητος.
Γι αυτο ο Χριστός λέει:
Τι ωφεληθεί ανθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και ζημειωθει τη ψυχη αυτού
Προηγείται η Κάθαρση μας απο την διακονία των άλλων, αλλα χωρίς την διακονία δεν μας ολοκληρώνεται η Κάθαρση!
Ευχαριστίεται τελικά ο Χριστός, όταν με τη Μετάνοια μας που πρεπει να ζεί σε όλα τα Μυστήρια, Εξομολόγησης Θείας Λειτουργίας και Θείας Κοινωνίας, διακονούμε και ελεούμε απο Καρδίας , τον αδελφό μας!
Ζωγράφου 6/11/18 Αγ Δημητριανου
Επισκοπου Κυθραίας Κύπρου
Ώρα 07:18