Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Το τραίνο, ο πατέρας, και ο υιός

Ένας ηλικιωμένος άνδρας με ενήλικα γιο μπήκε στο τραίνο και έκατσε στη θέση του. Ο νεαρός κάθισε δίπλα από το παράθυρο.  Μόλις ξεκίνησε η αμαξοστοιχία, έβγαλε το χέρι από το παράθυρο για να νιώσει τη ροή του αέρα και ξαφνικά φώναξε χαρούμενα:
  "Μπαμπά βλέπετε, όλα τα δέντρα επιστρέφουν!" Ο ηλικιωμένος άνδρας χαμογέλασε πίσω. Δίπλα στον νεαρό ήταν ένα παντρεμένο ζευγάρι. Ήταν λίγο αμηχανο που ένας άνθρωπος συμπεριφέρεται σαν ένα μικρό παιδί.  Ξαφνικά ο νεαρός φώναξε ξανά με έκσταση:  "Μπαμπά, βλέπεις, τη λίμνη και τα ζώα!" Τα σύννεφα πάνε με το τρένο! 
Το ζευγάρι κοίταξε  με αμηχανία την παράξενη συμπεριφορά του νεαρού, στην οποία ο πατέρας του δεν φαινόταν να έβρισκε τίποτα παράξενο.  Έβρεξε και μια σταγόνα βροχής άγγιξε το χέρι του νεαρού άνδρα. Ήταν πάλι γεμάτος από χαρά και έκλεισε τα μάτια του. Και τότε φώναξε:  "Μπαμπά, βρέχει, το νερό με αγγίζει! Βλέπετε, μπαμπά;"  

Επιθυμώντας τουλάχιστον να βοηθήσει, το ζευγάρι που κάθεται δίπλα του, ρώτησε τον ηλικιωμένο άνδρα: - Γιατί δεν παίρνεις τον γιο σου στη κλινική για συμβουλή; 
Ο ηλικιωμένος άνδρας είπε:  "Είμαστε μόλις έξω από την κλινική. Σήμερα ο γιος μου πήρε την πρώτη του όραση στη ζωή".