Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Νοσοκομείο Εκτάκτου Ανάγκης

  Αυτό ακριβώς, αγαπημένα μου αδέρφια, έχει γίνει ο Άι Γιώργης μας, αυτές τις ημέρες. Σήμερα ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα, παραμονής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μας Λουκά του Ιατρού. Όλα πήγαν καλά, ευλογημένα, άγια. Ό Άγιος της αγάπης, ειναι εκεί, θεραπεύοντας και χαρίζοντας Ελπίδα σε πλήθος ανθρώπων.

  Ό Άι Γιώργης μας, λειτουργεί ως ένα πνευματικό νοσοκομείο Εκτάκτου Ανάγκης, όπου ο κάθε ασθενής, ο κάθε απογοητευμένος, μπορεί να εισέλθει και να πλημμυρίσει με Χαρά και Αισιοδοξία Χριστού. Και όλα αυτά γίνονται βεβαίως, χάρη στον Άγιό μας, ο οποίος τοσο πολύ αγαπά και συμπονά και νοιάζεται για τον πληγωμένο άνθρωπο.

  Αυτή ειναι η αποστολή της Εκκλησίας μας, αυτή ειναι η αληθινή αποστολή σύμφωνα με τον Όσιο Πορφύριο, να λειτουργεί δηλαδή ως ένα απέραντης αγάπης και στοργής, νοσοκομείο. Αυτό λοιπόν εφαρμόζει και υλοποιεί ο Άι Γιώργης μας, από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Δόξα τω Θεώ πάντων Ένεκεν. Ελάτε λοιπόν αδέρφια μας, ελάτε, όλοι οι αμαρτωλοί, οι ασθενείς, οι πονεμένοι, ελάτε να ιαθείτε. Θα σας περιμένουμε με πολλή αγάπη και συμπόνοια. Χαίρετε.

  Με ειλικρινή Αγάπη.
  Ένας νέος, υπηρέτης του Αγίου Λουκά