Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Αγαπημένε μας Χριστέ, τι δώρο μας έδωσες;


   Ο Πατερούλης Μάρκος αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο του καλού μας Θεού, στον σύγχρονο πονεμένο άνθρωπο. Ένα δώρο ανεκτίμητο, σπάνιο, θαυμάσιο, για το οποίο αξίζει καθημερινά, να δοξάζουμε τον Χριστό, που μας αξίωσε να το βιώσουμε.

   Άνθρωποι σαν τον Πατερούλη Μάρκο, εμφανίζονται κάθε 400 χρόνια, σύμφωνα με τον διορατικό και θαυματουργό Όσιο Πορφύριο. Πείτε μου ειλικρινά αδέρφια μου, πού θα ξαναβρούμε τόση θυσιαστική αγάπη; Πού θα ξαναβρούμε έναν Ιερέα να λέει σε όλα ναι, για να απαλύνει τον πόνο των πνευματικών του παιδιών; Ας μην απογοητευόμαστε όμως, διότι τώρα είναι πιο κοντά μας, ως άγιος που είναι, μεσιτεύει ασταμάτητα για εμάς.

   Δεν μας έχει αφήσει. Συνεχίζει και μας αγαπάει απέραντα, θυσιαστικά, νοιάζεται για εμάς, για τα προβλήματά μας, για τους πάσης φύσεως πόνους μας, για την οικογένεια μας. Είναι κυριολεκτικά, συνεχώς δίπλα μας.

   Εμείς μόνο ένα πράγμα, έχουμε να κάνουμε, να του μιλάμε συνέχεια, όπως κάναμε και όταν ήταν εδώ στην γη. Να του καταθέτουμε τα παράπονά μας, τους προβληματισμούς, τα αιτήματά μας και τότε εκείνος αμέσως θά επεμβαίνει και θα μεσιτεύει στον γεμάτο αγάπη Χριστό, για εμάς.

   Κλείνοντας, ένα μόνο πράγμα, θα ήθελα να κρατήσουμε και αυτό δεν είναι άλλο, από το να του ΜΙΛΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ.

Αισθανόμενος Αιώνια Ευγνωμοσύνη!
Ένας νέος, τέκνο του Αγίου Δημητρίου