Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΠΕΓ: Συνιστούμε θερμά τα βιβλία...


Πανελλήνια Ένωση Γονέων
για την Προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού της Οικογενείας kαι του Ατόμου.

Ιδρυτής: π. Αντώνιος Αλεβι.ζόπουλος (+) Πρόεδρος Πνευμ. Σ.: π. Κυριάκος Τσουρός, Δρ. Θεολ. -Πρόεδρος Δ. Σ.: Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου, πτ. Θευλ. Μεσογείων 429, 153 43 Αγία Παρασκευή, Τ.Θ. 60120, 153 42, Τηλ.: 210 6396 665, Fax: 210 6082 219, www.ppu.gr

***

Συνιστούμε θερμά τα βιβλία:

«Ο NIK ΜΑΡΒΕΛ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ» και

«Ο NIK ΜΑΡΒΕΛ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ».

ΕΝΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (σε 2 ΒΙΒΛΙΑ)
του Mark Elias Johnes Μεταφρασμένο και προσαρμοσμένο στις συνθήκες του τόπου μας από τον Γιάννη Μηλιώνη.

 

«Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο» και «Ο Νικ Μάρβελ και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς» είναι ένα μυθιστόρημα (σε 2 βιβλία), όμως ένα μυθιστόρημα αλλιώτικο από τ' άλλα.

Είναι γραμμένο για παιδιά, αλλά, όπως λέει κι ο με­ταφραστής του, για παιδιά από 9 μέχρι και 99 ετών.

Είναι γραμμένο για τα παιδιά της γενιάς αυτής και μέσα σ' αυτό, τα νέα παιδιά μπορεί να συναντήσουν τον εαυτό τους, με τα καλά του και την ασχήμια του κι ίσως στο τέλος να θελήσουν ν' αξιοποιήσουν τα καλά.

Ο «Νικ Μάρβελ» είναι ένα «μοντέρνο» βιβλίο, πού μιλά στα σημερινά παιδιά στη γλώσσα τους, στη γλώσ­σα, πού αυτά καταλαβαίνουν και μέσα από τη γλώσσα αυτή περνά κάποια άλλα πράγματα, πού τα σημερινά παιδιά ίσως δεν άκουσαν ποτέ κι ίσως δεν φαντάζονται καν ότι υπάρχουν.

Ο «Νικ Μάρβελ» γράφτηκε για σένα και για το παιδί σου, αλλά ειδικά γράφτηκε για το παιδί του «γείτονα», πού δεν έχει και πολλές σχέσεις με την Εκκλησία και όπου θα μπορούσες να κάνεις «ιεραποστολή» χαρίζοντας το.

Κάποια από τα γεγονότα και τα πρόσωπα πού εμπλέ­κονται στο «μύθο» είναι φανταστικά, κάποια άλλα όμως όχι, κι από εσένα εξαρτάται να βρεις τελικά την άκρη.

Αξίζει να το διαβάσεις το «μυθιστόρημα» αυτό. Θα σου λύσει πολλά ερωτήματα, πριν σου δημιουργήσει καινούργια!


Η φαντασία στο παιδικό ανάγνωσμα.

Η φαντασία στο παιδικό ανάγνωσμα δεν χρειάζεται να γίνεται πάντοτε γέφυρα προς τη μαγεία και τον απο­κρυφισμό. κάτι, δυστυχώς, πολύ συχνό στις μέρες μας.

Η φαντασία δεν χρειάζεται να είναι φυγή από μια δή­θεν σκληρή, «αφόρητη» πραγματικότητα.

Η φαντασία μπορεί να γίνει ευκαιρία ανακάλυψης, γνώσης, περιπέτειας μέσα σ' ένα υγιές, ψυχαγωγικό, όμορφο περιβάλλον.

Ο Νίκος Βερβελίδης, ένα σύγχρονο, καθημερινό α­γόρι ζει την πραγματικότητα, την περιπέτεια, το θαύμα της ζωής. Η αισιοδοξία κι η ελπίδα για την εξέλιξη του, αφημένη στην πρόνοια του Θεού, στην αγάπη των δι­κών του, αλλά και στην προσωπική του προσπάθεια, κάνουν την κάθε στιγμή της ημέρας γεμάτη ενδιαφέρον μια πραγματική περιπέτεια!

Ο Νίκος Βερβελίδης -ο «Νικ Μάρβελ», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι και συμμαθητές του, για την ζωντά­νια, την υπομονή και τον καλό χαρακτήρα του- δεν έχει ανάγκη από «μαγείες» για να ζήσει έντονα, έντιμα, υ­πεύθυνα, μια ζωή γεμάτη θαύματα!

Αν το νοσηρό κλίμα της μαγείας και του αποκρυφι­σμού, στο παιδικό θέαμα και ανάγνωσμα, σας έχει κου­ράσει, οι περιπέτειες του Νικ Μάρβελ θα δώσουν μια τελείως νέα διάσταση σ' αυτό, που είναι σήμερα γνωστό σαν: «Παιδικό μυθιστόρημα». Κρατάτε στα χέρια σας κάτι πολύ ενδιαφέρον, μια ιστορία γοητευτική, που θα σας καθηλώσει και θα σας συναρπάσει.

 

Γιατί χρειάστηκε να εκδοθεί αυτό το βιβλίο;

Οι ιστορίες για παιδιά, μας έχουν συχνά συνηθίσει οχ μια αντιπαράθεση του καλού και του κακού. Κι ενώ στις συνηθισμένες, τις παραδοσιακές ιστορίες, το καλό θρι­αμβεύει -σε κάποιες βέβαια συλλήψεις «πρωτοπορια­κών συγγραφέων», συχνά θριαμβεύει το κακό- στις μέ­ρες μας όλο και πιο συχνά βλέπουμε συγγραφείς να μετακινούν την «διαχωριστική γραμμή μεταξύ καλού και κακού», όπου τους βολεύει, ξεχνώντας ότι το παιδικό βιβλίο έχει σαν πρώτο του στόχο να ψυχαγωγεί, δηλα­δή, να διαπαιδαγωγεί την ψυχή.

Έτσι, φτάσαμε, αυτό που ήταν κακό και ολέθριο πριν δέκα ή και περισσότερα χρόνια, να θεωρείται από τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων σήμερα καλό, ενώ σαν κακό αντιλαμβάνονται μόνο ό,τι λογιζόταν στο παρελθόν φρικτά αποτρόπαιο.

Υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την κατά­σταση: Αναλγησία ηθική, δηλαδή, ηθική πώρωση.

Ένα από τα βασικά θέματα των οποίων η «διαχωρι­στική γραμμή» έχει επικίνδυνα μετατεθεί στο παιδικό βιβλίο είναι το πρόβλημα της μαγείας και του αποκρυφι­σμού, όπου βλέπουμε συγγραφείς να μιλούν για «καλή μαγεία» ή «λευκή μαγεία» και να την προβάλλουν σαν ψυχαγωγικό πρότυπο.

Στο βιβλίο: «Ο Νικ Μάρβελ και ο πόλεμος με το θηρίο», και ο συγγραφέας και ο προσαρμοστής-μεταφραστής προσπάθησαν να επαναφέρουν τη «διαχωριστική γραμμή με­ταξύ καλού και κακού» στη σωστή της θέση.

Κατά τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας, δεν υπάρχει: «καλή μαγεία»! Η μαγεία είναι μία και είναι κακή, εωσφορική, η «τέχνη του σατανά»!

Προμηθευθήτε το βιβλίο από τα βιβλιοπωλεία ή από την Πανελλήνια Ένωση Γωνέων , τηλ 210 6396665
ή από τις Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. τηλ. 2105238305        

https://www.impantokratoros.gr/ppu-marvel.el.aspx