Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν ζητάς ειλικρινά τον Θεό, αν δεν θυσιάζεις τον εαυτό σου

Μαρτυρία και διδαχή

Ο άγιος Ευστάθιος βαθιά μέσα στην ψυχή του ζητούσε τον Θεό, τον αληθινό Θεό. Και παρά το ότι «ήτο κρατημένος», όπως λέει το Συναξάρι, «από την πλάνην των ειδώλων», είχε ευλάβεια και καλοκαγαθία. Και καθώς ίσως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κληθεί στην αληθινή πίστη, τον κάλεσε κατευθείαν ο Θεός. Αυτό το περιστατικό και άλλα παρόμοια είναι πολύ σημαντικά, και κατά καιρούς έχουμε μιλήσει σχετικά. Υπάρχει κάτι που όλοι μπορούμε να το έχουμε, και αν έχουμε αυτό το κάτι, θα βρει τρόπο ο Θεός να μας δώσει εκείνο που δεν έχουμε. Μπορεί να μη γνωρίζει κανείς πολλά, να μην έχει διαβάσει πολλά ή, αν θέλετε, να μην καταλαβαίνει. Όμως, όπως κι αν έχει το πράγμα, από βαθιά μέσα του ο άνθρωπος μπορεί – έχει τη δυνατότητα – να ζητάει την αλήθεια με οποιοδήποτε τίμημα. Από βαθιά μέσα του ο άνθρωπος μπορεί να θέλει να είναι έντιμος, ευθύς, ειλικρινής· όχι ψεύτικος, πονηρός, υποκριτής.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ

 

«Οι χριστιανοί έχουν δεκάδες βιβλία θεραπείας στα σπίτια τους, αλλά δεν έχουν ταπείνωση, δεν έχουν εσωτερική γαλήνη, δεν έχουν πίστη, δεν έχουν ιερή χαρά, δεν έχουν ειρήνη, δεν περπατουν στον σωστό δρόμο της πίστης. Το πρόβλημα είναι μόνο ένα:

...σώθηκε η κόρη μας...

Ονομάζομαι Φουντουκίδου,

Είμαι κάτοικος Σερρών. Με την παρέμβαση του Σεβαστού μου πατέρα Ιωάννη και τις προσευχές του στον θεό και τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, σώθηκε η κόρη μας από πρόβλημα ψυχολογικό και μάλιστα τελείωσε την ιατρική προς δόξαν Κυρίου και των Αγίων Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνης. Μπόρεσε και διάβασε τόσο πολύ, παρ’ όλες τις δυσκολίες.
Επίσης, θαύμα έσωσε και τον σύζυγο μου από μεγάλο ατύχημα που του συνέβη. Δόξα τον Θεό και τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και προσκυνώ την χάρη τους, που πάντα είναι συμπαραστάτες και οδηγοί στον δύσκολο αγώνα μας.

Ευχαριστούμε τους Αγίους και τον πατέρα Ιωάννη του Νεοχωρίου, Σιντίκης

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ (12)

«Εσείς όμως, Ισραηλίτες, λέτε: “δεν είναι σωστός ο τρόπος που ενεργεί ο Κύριος”. Ακούστε, λοιπόν, τώρα: Ο δικός μου τρόπος δεν είναι ο σωστός ή οι δικές σας ενέργειες είναι διεστραμμένες;  Όπως το ’χω ξαναπεί, αν ένας δίκαιος ξεφύγει από τον ίσιο δρόμο και πράξει την αδικία, θα πεθάνει εξαιτίας της ανομίας του.  Κι αν ένας ασεβής απαρνηθεί την ασέβειά του και κάνει το σωστό και το δίκαιο, αυτός αξίζει να ζήσει.  Αν συναισθανθεί τις παραβάσεις του και μετανοήσει θα ζήσει οπωσδήποτε· δε θα πεθάνει.  Κι όμως, εσείς Ισραηλίτες λέτε: “ο τρόπος που ενεργεί ο Κύριος δεν είναι ο σωστός”. Αχ, Ισραηλίτες, ο δικός μου τρόπος δεν είναι ο σωστός ή οι δικές σας ενέργειες είναι διεστραμμένες;  Γι’ αυτό θα σας κρίνω, Ισραηλίτες, τον καθέναν από σας με τον τρόπο που ενεργείτε· εγώ, ο Κύριος ο Θεός, το λέω. [+]
 (Ιεζ.18, 25-30)

Έλενα Ακρίτα: Η υπερλούξ πισίνα, οι «γιοι της πλύστρας» και οι ρατσιστές που πουλάνε «αριστεροσύνη»

Έλενα Ακρίτα: Η υπερλούξ πισίνα, οι «γιοι της πλύστρας» και οι ρατσιστές που πουλάνε «αριστεροσύνη»

«Τον χορτασμένο μη τον φοβάσαι», έγραψε η Έλενα Ακρίτα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα - Μόνο τον ρατσιστή που πουλάει «δικαιωματισμό»
 

Και πάνω που ο λαός έβλεπε με αγανάκτηση το θέμα με τα χαλιά 18 χιλιάδων ευρώ της Όλγας Κεφαλογιάννη, ήρθε και η φωτογραφική γκάφα της Έλενας Ακρίτα που άθελά της φανέρωσε την εσωτερική πισίνα στο σπίτι της. Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά ότι η πλουτομανία δεν έχει ούτε δεξιά, ούτε… αριστερά αδιέξοδα. Είναι ένας νεοελληνικός «ιός» που έχει προσβάλει όλα τα συστημικά κόμματα, και ιδιαίτερα τα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τη χώρα.

Το μαρτύριο του παπά Κωνσταντίνου Κούνουπα στη σφαγή της Χίου το 1822

 Τον καιρό της Σφαγής, εφημέριος στο χωριό της Κυδιάντας ήταν ο παπά Κωνσταντίνος Κούνουπας. Όταν άρχισαν τα γιουρουσια των Τούρκων προς την ύπαιθρο ο ιερέας αιχμαλωτίστηκε, οι Τούρκοι του πέρασαν χαλινάρι σα να ήταν υποζυγιο και γονατιστό τον οδήγησαν προς τη Χώρα. Εκεί στην Βρύση του Πασά, ο παπά Κουνουπας κατέρρευσε από την βασανιστική πορεία και κάτω από τους πλατανους της Δασκαλοπετρας του αφαίρεσαν τα χαλιναρια και τον αποκεφάλισαν.

Δὲν σᾶς προστατεύουν ἐκεῖνοι ποὺ εἶναι τεταγμένοι γιὰ νὰ σᾶς προστατέψουν...."

Ο προφητικός λόγος του μακαριστού π. Αθανάσιου Μυτιληναίου που έλεγε με πόνο:

"Ποῦ νὰ πᾶτε; Σὲ ποιόν; Ποῦ; Δυστυχῶς, δὲν εἶναι σὲ θέση οἱ ἐφημέριοί μας, καὶ ἐκεῖνοι ποὺ εἶναι ἀπὸ τὸν Χριστὸν τεταγμένοι νὰ βοηθήσουν τὸ ποίμνιον. Δὲν εἶναι εἰς θέσιν νὰ βοηθήσουν. Πεῖτε ἀπὸ ἄγνοια, πεῖτε ἀπὸ ἀδιαφορία, πεῖτε διότι καὶ αὐτοὶ παρασύρονται κάποτε; Ἀκούει κανεὶς γνῶμες γύρω ἀπὸ τέτοια θέματα, ποὺ νὰ τραβάει τὰ μαλλιά του.Θὰ πῶ κάτι ποὺ σᾶς τὸ ΄χῶ πεῖ καὶ πέρισυ. 

Ο βίος του αγίου Δημητρίου του Ροστώφ


Αγιολόγιο - Εορτολόγιο

Βλαστάρι θαλερό, από τα πιο νέα, της αγιοτόκου ρωσικής γης είναι και ο άγιος Δημήτριος, μητροπολίτης Ροστώφ, ο νέος θαυματουργός.

Ο άγιος Δημήτριος του Ροστώφ, γιος του αξιωματικού Σάββα Τουπτάλα, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1651 στην κωμόπολη Μακάρωφ, κοντά στο Κίεβο. Το βαπτιστικό του όνομα ήταν Δανιήλ. Ανατράφηκε και διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα μέσα σε μια βαθύτατα ευσεβή οικογένεια. Από το 1662 μέχρι το 1665 ο Δανιήλ φοίτησε στο κολέγιο Κιεβο-Μογγιλιάνσκυ, όπου για πρώτη φορά εκδηλώθηκαν τα σπάνια χαρίσματα και οι εξαιρετικές διανοητικές ικανότητές του. Πολύ γρήγορα έμαθε την ελληνική και λατινική γλώσσα και σπούδασε κλασσικές επιστήμες. Στις 9 Ιουλίου του 1668 εκάρη μοναχός στη μονή του αγίου Κυρίλλου και πήρε το όνομα Δημήτριος, προς τιμήν του μεγαλομάρτυρος αγίου Δημητρίου του Θεσσαλονικέως.

Διθύραμβοι τῆς «ἐκκλησίας τοῦ σατανᾶ» διὰ τοὺς Ὀλυμπιακοὺς ἀγῶνας 2024!

   ΙΔΟΥ ἡ ἐπιβεβαίωση ὅτι οἱ τελετουργίες τῶν ὀλυμπιακῶν ἀγώνων στὴ Γαλλία εἶχαν σατανιστικὸ χαρακτῆρα καὶ προώθηση τοῦ σατανισμοῦ: «Ἡ Ἀμερικανικὴ ἐκκλησία τοῦ Σατανᾶ εὐχαρίστησε τοὺς διοργανωτὲς τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων γιὰ τὴν καταπληκτικὴ τελετὴ ἔναρξης. Ὁ ἀρχιερέας της Peter H. Gilmore τὸ ὀνόμασε “θρίαμβο τῆς ἀνθρώπινης ἐλευθερίας ἐπὶ τοῦ Θεοῦ. Ἦταν ὕμνος στὴν ἀνθρώπινη ἐλευθερία, ἡ καλύτερη Τελετὴ Ὀλυμπιακῶν, τὸ καλύτερο διεθνὲς μαζικὸ event τῶν τελευταίων 50 ἐτῶν καὶ σημαίνει τὴν ἀναγέννηση τῆς ἀνθρωπότητας”. 

ΑΠΙΣΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ, ΣΥΝΕΛΘΕ

Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ἰωάννου Κ. Διώτη,

Θεολόγου- Δημοσιογράφου- Συγγραφέως- Ἐκδότου (ὅπως ἐτίμησεν αὐτὸν ἡ Ἀκαδημία Ἀθηνῶν)

  Δυστυχῶς διὰ τὴν Ὀρθοδοξίαν, ὁ σημερινὸς Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης π. Βαρθολομαῖος  συμπεριφέρεται ὡς ἄπιστος καὶ ἀδίστακτος. Εἶναι πολλὰ τὰ κακόδοξα καὶ αἱρετικὰ ἀτοπήματά του. Ὡς γνωστόν, ἐδημιούργησε σχίσματα μέσα εἰς τὴν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας μὲ τὴν ψευδοαυτοκεφαλίαν, τὴν ὁποίαν ἔδωκεν εἰς τὴν προσωπικήν του ψευδοεκκλησίαν ἐν Οὐκρανίᾳ ἀπὸ καθῃρημένους, ἀχειροτονήτους, αὐτοχειροτονήτους, ἀναθεματισμένους καὶ σχισματικούς, κατὰ περιφρόνησιν τῆς τοπικῆς κανονικῆς Ἐκκλησίας ὑπὸ τὸν Ὀνούφριον, τὴν ὁποίαν κακο-αὐτοκεφαλίαν ἀρ­νοῦνται ἐπὶ τρία καὶ πλέον ἔτη δέκα (10) αὐτοκέφαλοι Ἐκκλησίαι νὰ τὴν ἀναγνωρίσουν.

Το κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Γεωργίας αγνόησε τις απειλές της ΕΕ και ψήφισε σαρωτικό νομοσχέδιο κατά της «ιδεολογίας του φύλου»

Το νομοσχέδιο για τις «Οικογενειακές Αξίες» εγκρίθηκε με ψήφους 84 - 0 και επιτρέπει την απαγόρευση της δημόσιας προβολής της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας. Η Ευρωπαϊκή ένωση διέκοψε την ενταξιακή πορεία της χώρας μέχρι να υπάρξει «συμμόρφωση»

Από τον Stephen Kokx για το lifesitenews

Η πλειοψηφία των 150 μελών του κοινοβουλίου της Γεωργίας, μιας χώρας που συνορεύει προς τα νότια με τη Ρωσία, αντιστάθηκαν στη Δύση και τις θέσεις της υπέρ της ομοφυλοφιλίας, παίρνοντας μια τολμηρή θέση υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.

Η αλεπού με την κομμένη ουρά

fox_pic_mesa

Μια αλεπού τριγύριζε μέσα στο δάσος πεινασμένη… Είχε τρεις μέρες να φάει και τα μάτια της γυάλιζαν από την πείνα… Αν πεις για τα σάλια της, δεν μπορούσε να τα κρατήσει μέσα στο στόμα της, καθώς η γλώσσα της κρεμόταν δυο πιθαμές.

Αλλά να ένας λαγός που η φουντωτή ουρά του ξεπρόβαλε μέσα από τους θάμνους! Ορμάει δίχως να σκεφτεί στον αναπάντεχο μεζέ. Μα… χραααπ! Μέσα στη χαρά της που θα γλίτωνε από την απελπισμένη πείνα δεν πρόσεξε το δόκανο ενός κυνηγού. Ευτυχώς που πιάστηκε μόνο η φουντωτή ουρά της, λάφυρο για τον άτυχο κυνηγό. Όσο για τον λαγό, έγινε καπνός μόλις άκουσε το βογκητό της αλεπούς.

Παρανοϊκόν: Καὶ τὰ δένδρα «ἐχθροὶ» τοῦ περιβάλλοντος!

   ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμὴ ποὺ οἱ ἴδιοι οἱ θιασῶτες καὶ προωθητὲς τῆς Νέας Τάξεως Πραγμάτων «κόβονται» γιὰ τὴν «σωτηρία τοῦ περιβάλλοντος», εἶναι αὐτοὶ ποὺ κυρίως τὸ καταστρέφουν! Ἀνατριχίλα προκαλεῖ ἡ δήλωση «πρωτοπόρου» νεοεποχίτη, ἡ ὁποία δείχνει ὅτι ἡ καταστροφὴ τοῦ πλανήτη οὐσιαστικὰ γίνεται ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς παρανοϊκοὺς «ἐγκεφάλους»!

Γιά τή θέση τῆς γυναίκας στήν Ἐκκλησία

Μήπως θά μπορούσατε νά παραθέσετε βιβλιογραφία καί ἱκανά ἐπιχειρήματα πατέρων τῆς Ἐκκλησίας γιά τή θέση τῆς γυναίκας στήν Ἐκκλησία, ἰδιαιτέρως γιά τό ἄν εἶναι ὠφέλιμο νά ψάλλει ἡ γυναῖκα στίς ἀκολουθίες ή ὄχι;

   Τή θέση τῆς γυναίκας στήν Ἐκκλησία καθορίζει ἡ Ἁγία Γραφή, οἱ Ἅγιοι Πατέρες καί ἡ ἱερά Παράδοση. Ὁ Ἀπ. Παῦλος γράφει ὅτι στήν καινή πραγματικότητα τῆς Ἐκκλησίας, στούς βαπτισμένους χριστιανούς δέν ὑπάρχουν διακρίσεις: «Πάντες γάρ υἱοί Θεοῦ ἐστέ διά τῆς πίστεως ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ· ὅσοι γάρ εἰς Χριστόν ἐβαπτίσθητε, Χριστόν ἐνεδύσασθε...  οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδέ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καί θῆλυ·  πάντες γάρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ. εἰ δέ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραάμ σπέρμα ἐστέ καί κατ’  ἐπαγγελίαν κληρονόμοι» (Γαλ. 3, 26-28).  Ἡ προσεκτική ἀνάγνωση τοῦ ἁγιογραφικοῦ χωρίου μᾶς βοηθεῖ νά κατανοήσουμε ὅτι ὁ Παράδεισος εἶναι ἀνοικτός γιά κάθε ἄνθρωπο ὀρθοδόξως βαπτισμένο καί ζῶντα κατα Χριστόν, ἡ κληρονομία τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ προσφέρεται σέ κάθε ἄνθρωπο πού υἱοθετήθηκε διά τοῦ ἁγίου Βαπτίσματος ἀπό τόν Χριστό ἀνεξαρτήτως φύλου, φυλῆς καί κοινωνικῆς θέσεως.  Ὁ ἄνθρωπος ἀντιμετωπίζεται ἀπό τόν Ἀπόστολο ἀρχετυπικά, μέ τίς προδιαγραφές πού τόν ἔπλασε ὁ Θεός, ὡς πορευόμενον πρός τό «καθ’  ὁμοίωσιν» χωρίς τίς διακρίσεις πού ἔφερε ἡ ἀποστασία ἀπό τόν Θεό.

Ὑπάρχουν τρεῖς βαθμοί στήν ἁμαρτία....

❈ Πρέπει νά γνωρίζουμε, ὅτι ὑπάρχουν τρεῖς βαθμοί στήν ἁμαρτία. Ἡ πρώτη βαθμίδα εἶναι ὅταν κανείς κάνει τήν ἁμαρτία κρυφά, γιατί ντρέπεται.

Ὁ δεύτερος βαθμός εἶναι βαρύτερος, γιατί δέν ντρέπεται καί κάνει τήν ἁμαρτία φανερά, ὅπως τώρα οἱ λεγόμενες «ὁλοκληρωμένες σχέσεις» τῶν νέων, πρό τοῦ γάμου, πού εἶναι ἡ ἁμαρτία τῆς πορνείας.

Η ΟΥΝΙΑ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

OYNITES PAPIKOI

(Του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστινου)

O ορθόδοξος λαός μας, αγαπητοί μου, ακούει τη λέξι «ουνίτες» και ερωτά· τί είναι οι ουνίτες; τί είναι η ουνία;
Η ουνία δεν είναι ελληνική λέξι, είναι λέξι ξένη, πολωνικής μάλλον προελεύσεως, πού και μόνο αυτή αρκεί ν’ αποδείξει ότι η Ορθοδοξία δέχεται επιβουλή εκ μέρους εχθρών της πού έρχονται από έξω. Η ουνία είναι ένα από τα όπλα πού χρησιμοποιεί η παπική προπαγάνδα για να υποτάξει την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Προς ευγνωμοσύνη στον Άγιο Ραφαήλ θα ονομάσω το παιδί μου Ραφαήλ...

Είμαι από της Σέρρες, ήρθα στον Άγιο Ραφαήλ στο Νεοχώρι Σιντίκης, να προσκυνήσουμε τη χάρη του. Μου διάβασε ευχές ο πατήρ Ιωάννης τόσο εμένα όσο και την γυναίκα μου τον Αύγουστο του 2000, και είπε ότι με τη χάρη του Αγίου Ραφαήλ θα αποκτήσουμε παιδί.                              
 Έτσι και έγινε, μετά από 40 μέρες με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου Ραφαήλ και τις ευχές του πατέρα Ιωάννη, η γυναίκα μου έμεινε έγκυος. Προς ευγνωμοσύνη στον Άγιο Ραφαήλ θα ονομάσω το παιδί μου Ραφαήλ (Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου ένα υγιέστατο αγοράκι). Ευχαριστώ το Θεό, τον Άγιο Ραφαήλ για το παιδί που μας χάρισαν και τον πατέρα Ιωάννη για τις ευχές του. 
Ιωάννης Τσίντσαρης
Αγγελική Τσίντσαρη

ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΛΟΥΚΑ (22-09-2024)

therapeia demonizomenon gergesinon 1

Στό σημερινό Ἱερό Εὐαγγέλιο ἀκούσαμε ὅτι ὁ Πέτρος καί οἱ ψαρᾶδες συνεργάτες του εἶχαν κοπιάσει ὅλη τή νύχτα στό ψάρεμα καί δέν εἶχαν πιάσει οὔτε λέπι.

Ὁ Χριστός, παρ’ ὅλα αὐτά, προτρέπει τό Πέτρο νά ξαναρίξουν τά δίχτυα στή θάλασσα μέρα μεσημέρι. Ἡ προτροπή αὐτή ἐρχόταν σέ ἀντίθεση μέ τή στοιχειώδη λογική περί ψαρέματος. Καί ὅμως, ὁ Πέτρος, ἀφοῦ ἐνημέρωσε τόν Χριστό σχετικά μέ τή νυκτερινή τους ἀποτυχία, ὑπάκουσε μέ δέος στή προσταγή Του καί ἔριξε τά δίχτυα. Τό θαῦμα ἔγινε καί ἔπιασαν ἄφθονα ψάρια.

Ψηφιακοί διαρρήκτες Οι χρήστες των Google, facebook και Amazon πρωταρχικοί στόχοι για κλοπή διαπιστευτηρίων το 2024, σύμφωνα με την Kaspersky

Η Google, το facebook και η Amazon είναι οι πιο συχνοί στόχοι επιθέσεων phishing, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky, μεταξύ 25 δημοφιλών παγκόσμιων εταιριών. Οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν, επίσης, σε μεγάλο βαθμό τα διαπιστευτήρια και τα δεδομένα άλλων εταιριών, με τον αριθμό των επιθέσεων να αυξάνεται σχεδόν κατά 1,5 φορές από έτος σε έτος.

Πανικός στον Λίβανο με νέες εκρήξεις στα τηλέφωνα – δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν την Τετάρτη μετά από έκρηξη πομποδεκτών που χρησιμοποιούν μέλη της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και στα προάστια της Βηρυτού, δήλωσε πηγή ασφαλείας και μάρτυρας.

Το περιστατικό έρχεται μια ημέρα αφότου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 3.000 άλλοι τραυματίστηκαν μετά την ταυτόχρονη έκρηξη τηλεειδοποιητών- Pagers,  μελών της ομάδας, αναφέρει το Reuters.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, σώστε τα παιδιά μας!

Ἡ ἀτζέντα τοῦ Π.Ο.Υ. καὶ ἡ σεξουαλικὴ διαπαιδαγώγηση στά σχολεῖα
Καιρὸς νὰ ξυπνήσουμε καὶ νὰ ἀντιδράσουμε ὡς γονεῖς σ’ αὐτοὺς ποὺ ξευτελίζουν τὰ παιδιά μας, καταστρέφουν τὴν οἰκογένεια, ποδοπατοῦν τὴν κοινωνία

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Γίνεται προδοσία της Ορθοδοξίας, και είναι λυπηρό αυτό.
Εγώ μετέβην στο Πατριαρχείο και δημιουργήσαμε ένα κλίμα ευμενείας και αγάπης. Τώρα δεν θέλω ν’ ακούσω…
Ο κόσμος δεν τα αισθάνεται αυτά. Και εαν δεν προσέξωμε, είναι πονηροί οι αιώνες, κινδυνεύομε. Κατά την προφητεία ενός διασήμου πνευματικού πατρός, μια μέρα εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει φόβος να είναι και μασόνοι, και μαρξισταί, και χιλιασταί, και αιρέσεις όλων των προελεύσεων, και να μη βρίσκεται Ορθόδοξος. Υπάρχει αυτός ο φόβος. Εκεί πάμε. Αλλά «στῶμεν καλῶς».

«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!» και για τα καλά και για τα κακά

Κάποτε μία ήταν χρυσοχέρα και εκεί που κένταγε, βγήκε από μέσα της ένα »αχ!», για τα πολλά βάσανα που είχε.

Κάποιος την άκουσε και κατάλαβε ότι έχει μαυρίλα η ψυχή της και της λέει:

– Με συγχωρείτε, μπορώ να δω το κέντημά σας;

– Βεβαίως!

Το παίρνει αυτός το κέντημα από τη ανάποδη.

– Αχ!, γελάστηκα, είπε.. Είχα ακούσει ότι κεντάτε άριστα και ότι είστε χρυσοχέρα. Μα τώρα βλέπω..

– Α!, του λέει εκείνη, το έχετε ανάποδα το κέντημα. Το κοιτάτε ανάποδα, γι’ αυτό σας φαίνεται, ότι δεν είναι καλό.

Γιατί οι Όρθόδοξοι δέν πεθαίνουν;

«Πνευματική φαρέτρα τοῦ Ὀρθοδόξου Χριστιανοῦ»

ΜΟΝΑΧΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΟΥ

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ  ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Ὁ Κατηχητής τῆς Λουένας, ποδιάκονος τώρα Ἰωακείμ, μᾶς ἀνέφερε ἀκόμη γιά μιά ἐπιδημία πού ἐνέσκηψε στό χωριό τους πρίν ἀπό δέκα περίπου χρόνια. Οἱ ἄνθρωποι ἐβασανίζοντο σκληρά ἀπό διάρροια καί ἐμετούς. Τήν περίοδο τῆς ἐπιδημίας ἦταν μαζί τους καί ὁ ἰθαγενής ἱερεύς π.Ἰάκωβος, ὁ ὁποῖος τούς συμβούλεψε νά μποῦν ὅλοι στήν ἐκκλησία καί νά προσεύχονται πίνοντας μόνο Ἁγιασμό. Τραβοῦσαν κομποσχοίνι ὅλοι τους μέ τήν σειρά.

Η Τουρκία «δουλεύει» Ευρώπη και Αμερική

Οι Τούρκοι τη μία λένε ότι είναι με την Ανατολή, την άλλη με τη Δύση. Ενώ συμμαχούν με τους Ρώσους, έχουν συνομιλίες με τους Αμερικανούς και ζητούν ανταλλάγματα για να «ξεφορτωθούν» ρωσικά οπλικά συστήματα, όπως το πυραυλικό σύστημα S-400. Δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην ομάδα των χωρών με τις αναδυόμενες οικονομίες, BRICS, και ταυτόχρονα εκφράζουν την επιθυμία να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ἀσύμμετρος πόλεμος ἐξ ἀποστάσεως: Μετά τούς βομβητές ἐκρήγνυνται καί τά κινητά;

Ἀπό ὑπερθέρμανση τῆς μπαταρίας τους, μέ τηλεφωνική κλήση ἤ μέ παλμό – Σέ νέα φάση ἡ διεξαγωγή τοῦ πολέμου μετά τά γεγονότα τοῦ Λιβάνου – Ἐκτός ἀπό τά drones, νέα ἀπειλή τά λογισμικά

ΤΑ ἀλλεπάλληλα περιστατικά ἐκρήξεων φορητῶν μέσων ἐπικοινωνίας (pagers ἤ buzzers καί ἀσυρμάτων) δείχνουν ὅτι εὑρισκόμεθα πρό μίας νέας κατηγορίας ἀσύμμετρων ἀπειλῶν. Ἔχουμε δηλαδή εἰσέλθει σέ μιάν ἐποχή κατά τήν ὁποία οὐδείς μπορεῖ νά αἰσθάνεται ἀσφαλής. Τό κινητό του τηλέφωνο (τό ὁποῖο οὐδείς σχεδόν ἀποχωρίζεται) μπορεῖ νά ἀποδειχθεῖ φονικό ἐργαλεῖο πού θά ἐκραγεῖ ἐνεργοποιούμενο ἀπό κάποιο κέντρο χιλιόμετρα μακρυά. Μέχρι χθές πιστεύαμε ὅτι τό χειρότερο πού θά μποροῦσε νά μᾶς συμβεῖ θά ἦταν νά τεθοῦμε ὑπό παρακολούθηση ἀπό κάποια ὑπηρεσία μέ τήν χρήση τοῦ predator ἤ κάποιου ἄλλου ἀναλόγου λογισμικοῦ.

Ἀπίστευτον: Ὁ Πατρ. Βαρθολομαῖος προελόγισε βιβλίον οὐνίτου «Ἀρχιεπισκόπου»!

   ΟΠΟΙΟΣ ἀμφιβάλλει ὅτι τὸ «σβησμένο» Φανάρι δὲν ἔγινε οὐνιτικό, ἂς διαβάσει τὴν ἀκόλουθη εἴδηση: Ὁ διαβόητος, γιὰ τὸ ἀπύθμενο μῖσος καὶ τὰ ἐγκλήματά του κατὰ τῆς κανονικῆς Ὀρθοδόξου Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας, Οὐκρανὸς οὐνίτης «ἀρχιεπίσκοπος» Σβιατοσλὰβ Σεβτσούκ, δημοσίευσε βιβλίο του, μὲ τίτλο: «Μήνυμα εἰρήνης» στὰ πολωνικά, τὸ ὁποῖο προλόγισε ὁ Βαρθολομαῖος! 

Πώς μοιάζει η Θεία Κοινωνία χωρίς προετοιμασία...

 https://www.youtube.com/shorts/bc-ktESAaHQ

Ναυαγός

Athina copy

Κάποτε ένας πλούσιος Αθηναίος ξεκίνησε για μακρινό ταξίδι με πλοίο. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά κι ό άνθρωπός μας απολάμβανε  μαζί με τους άλλους συνταξιδιώτες το ταξίδι τους. Αργότερα όμως ξέσπασε φοβερή κακοκαιρία. Δυνατός άνεμος σήκωσε τα κύματα σαν ψηλά βουνά και το πλοίο τους συντρίφθηκε και βούλιαξε. Άνθρωποι και πράγματα βρέθηκαν στη θάλασσα. Οι ναυαγοί πάλευαν με τα μανιασμένα κύματα. Όλοι κολυμπούσαν μ’ όση δύναμη κι αντοχή είχαν, για να σωθούν.

Αντιδράσεις για το εξώφυλλο των νέων Θρησκευτικών Γ΄ Γυμνασίου με την Εκκλησία χωρίς σταυρό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που απεικονίζει μια εκκλησία και ένα καμπαναριό, από τα οποία λείπει ο σταυρός και παραπέμπουν σε μιναρέ, όπως σχολιάζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η ώρα, ο διδάσκων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών Αναστάσιος Λαυρέντζος. Είναι απόρροια επισημαίνει, της συστηματικής προσπάθειας αφαίρεσης κάθε στοιχείου της ταυτότητάς μας και της πλήρους ενσωμάτωσης με τους ξένους πληθυσμούς που είναι στην χώρα μας, με τους οποίους, έχουμε χαοτικές διαφορές. enromiosini

"ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ"

https://orthodoxostypos.gr

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΙ “Ο Προσωπικός Αριθµός”

 Ο Μεγάλος Ιεράρχης της Καισάρειας Βασίλειος έχει επισηµάνει ότι θάρθει εποχή που θα είναι: «Οι λαοί ανουθέτητοι, οι προεστώτες απαρρησίαστοι», δηλαδή, οι λαοί να µη γνωρίζουν και οι προεστώτες, οι επίσκοποι δηλαδή, που θάπρεπε να τους διδάξουν, αυτοί δε διαθέτουν την απαραίτητη παρρησία, ώστε να µιλούν ελεύθερα και µε δύναµη και να προβάλουν µε θάρρος την αλήθεια και το δίκαιο.

Όσα είδα στην σύναξη του Περιστερίου

 osa-eida-stin-synaksi-tou-peristeriou

Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης

 Στις 8/9/24 πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι της Αθήνας μια ιστορική σύναξη Ορθοδόξων Χριστιανών.

Ήταν ιστορική επειδή όλη αυτή η κινητοποίηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από απλούς ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο.

Υπήρξε υποδειγματική αυτή η ενέργεια από κάθε άποψη.

Στόχος της σύναξης ήταν να φωνάξουμε όλοι την αντίθεση μας προς τις ενέργειες του Μητροπολίτου Περιστερίου να απομακρύνει τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό από την φυσική Του θέση που είναι πίσω από την Αγία Τράπεζα, και εκεί να τοποθετήσουν θρόνο ο οποίος σκανδαλίζει τους πιστούς.

Χωρίς Χριστό υπάρχει ευτυχία;;

Μυργιώτης Παναγιώτης, Μαθηματικός

Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι στατική. Εξελίσσεται. Προχωρά. Η εντύπωση πολλών ανθρώπων είναι ότι προχωρά προς τα εμπρός. Ο άνθρωπος μαθαίνει περισσότερα πράγματα, εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Ζει περισσότερα χρόνια και πιο άνετα. Οι πρόγονοί μας, όχι οι πολύ μακρινοί, ας πούμε οι παππούδες μας πχ πριν από εξήντα χρόνια δεν είχαν τηλεόραση ή σταθερό τηλέφωνο, καλλιεργούσαν την γη με ένα αλέτρι το οποίο έσερναν βόδια ή άλογα. Δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα. Ίσως στερούνταν και αυτό το ραδιόφωνο. Τα σπίτια μικρά με λίγα δωμάτια και εις τα οποία συγκατοικούσαν ο παππούς  και η γιαγιά. Τα παιδιά ήταν ευλογία και οι περισσότερες οικογένειες ήταν πολύτεκνες. Χρόνια φτώχειας, στερήσεων και ευλογημένα. Άκουγες και ένα «Δόξα σοι ο Θεός». Ευχαριστούσαν τον Θεό για αυτά τα λίγα, τα οποία μοίραζαν με τους συνανθρώπους των, τους εμπερίστατους.

Βάλτε ὅλοι σας στὸ λαιμὸ τὸν σταυρὸ τοῦ Χριστοῦ καὶ ὅλοι σας νὰ τὸν χαράξετε μέσα στὴ δική σας καρδιά!

 Ἂς μὴν ὑπάρχει μεταξύ μας κανεὶς ποὺ νὰ μὴν φοράει σταυρό!

Ξέρω ὅτι δὲ τὸν φορᾶτε ὅλοι. 

Φορᾶτε χάντρες καὶ μενταγιὸν καὶ τὸν σταυρὸ δὲν φορᾶτε. 

Μὴν δικαιολογεῖτε τὸν ἑαυτό σας μὲ τὸ ὅτι δὲν ἔχετε ποῦ νὰ τὸν ἀγοράσετε, γιατί ἂν ἀγαπούσατε τὸν Σταυρὸ θὰ βρίσκατε δυνατότητα,θὰ παίρνατε ἕνα κομμάτι ξύλο καὶ θὰ τὸ κάνατε σταυρό.

Σκεφτεῖτε το καὶ βάλτε ὅλοι σας στὸ λαιμὸ τὸν σταυρὸ τοῦ Χριστοῦ καὶ ὅλοι σας νὰ τὸν χαράξετε μέσα στὴ δική σας καρδιά! 

Αὐτὸς θὰ σᾶς σώσει  καὶ θὰ σᾶς ὁδηγήσει στὴν αἰώνια ζωή.

(+Αγίου Λουκά Του Ιατρού)

===========================================

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ;;;

Στά τέλη τῆς δεκαετίας τοῦ ‘60 ἕνας δεκαεννιάχρονος ἑλληνοαυστραλός, ὁ Θεμιστοκλῆς Ἀδαμόπουλος μαζί μέ μερικούς φίλους του ἔφτιαξαν ἕνα συγκρότημα ρόκ μουσικῆς, τούς Φλάϊς (Flies).

Τό συγκρότημα ταχύτατα ἔγινε διάσημο ἀνά τόν κόσμο.

Διηγεῖται ὁ Θεμιστοκλῆς:

Όταν αγαπάμε χωρίς να επιδιώκωμε να μας αγαπάνε, θα μαζεύωνται όλοι κοντά μας σαν τις μέλισσες!

«Είμασθε ευτυχισμένοι, όταν αγαπήσουμε όλους τους ανθρώπους μυστικά! Θα νοιώθουμε τότε, ότι όλοι μας αγαπούν!

Κανείς δεν μπορεί να φθάση στον Θεόν, αν δεν περάση από τους ανθρώπους! Η αγάπη στον αδελφό, μάς προετοιμάζει να αγαπήσουμε περισσότερο τον Χριστό! Ας σκορπίζουμε σε όλους την αγάπη μας ανιδιοτελώς, αδιαφορώντας γιά τη δική τους στάση!

Κράτα όλα τα πράγματα στην κατάλληλη απόσταση, μόνο την ψυχή σου πλησίασε όσο περισσότερο στον Θεό.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς
Κράτα όλα τα πράγματα στην κατάλληλη απόσταση, μόνο την ψυχή σου πλησίασε όσο περισσότερο στον Θεό.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Μετανοώ!

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Μετανοῶ! Γιὰ ὅλες τὶς ἀνθρώπινες ἁμαρτίες, μετανοῶ ἐνώπιόν Σου, Παντελεήμων.

Νὰ τὸ σπέρμα ὅλων τῶν ἁμαρτιῶν βρίσκεται στὸ αἷμα μου.

Μὲ τὴν προσπάθειά μου καὶ τὸ Ἔλεός Σου συμπνίγω τὸν κακὸ αὐτὸ σπόρο μέρα καὶ νύχτα.

Ἡ προσβολὴ τῶν φαντασιῶν καὶ ἡ ἰατρεία της

 

Πατερικά

Ἅγιος Νικόδημος Ἁγιορείτης

Ἡ προσβολὴ τῶν φαντασιῶν καὶ ἡ ἰατρεία της

 

   Ἂν ὁ πονηρὸς καὶ πείσμων ἐχθρός μας, ποὺ δὲν κουράζεται ποτὲ νὰ μᾶς πειράζῃ, ἤθελε κάποτε νὰ σὲ πολεμήσῃ καὶ ἰδιαίτερα κατὰ τὴν ὥρα τοῦ θανάτου μὲ κάποιες ψεύτικες ἐμφανίσεις καὶ μὲ μεταμορφώσεις σὲ Ἄγγελο φωτός, ἐσὺ νὰ παραμένῃς σταθερὸς στὴν γνῶσι τῆς ταπεινότητος καὶ τῆς μηδαμινότητος τοῦ ἑαυτοῦ σου.

Ὅσιος Παΐσιος: «Ὁ Θεὸς οἰκονομάει γιὰ τὸν κάθε ἄνθρωπο ἕναν σταυρὸ ἀνάλογο μὲ τὴν ἀντοχή του, ὄχι γιὰ νὰ βασανιστῆ, ἀλλὰ γιὰ νὰ ἀνεβῆ ἀπὸ τὸν σταυρὸ στὸν Οὐρανὸ»

Ἀπό τό Βιβλίο Ἁγ. Παϊσίου Ἁγιορείτου
ΛΟΓΟΙ Δ’ «Οἰκογενειακή Ζωή»
ἐκδόσεις ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ὁ ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Οἱ σταυροὶ τῶν δοκιμασιῶν
 
– Γέροντα, τὸ σταυρουδάκι ποὺ μοῦ δώσατε τὸ φορῶ συνέχεια καὶ μὲ βοηθάει στὶς δυσκολίες μου.
 
– Νά, τέτοια σταυρουδάκια εἶναι οἱ δικοί μας σταυροί, σὰν αὐτὰ ποὺ κρεμοῦμε στὸν λαιμό μας καὶ μᾶς προστατεύουν στὴν ζωή μας. Τί νομίζεις, ἔχουμε μεγάλο σταυρὸ ἐμεῖς; Μόνον ὁ Σταυρὸς τοῦ Χριστοῦ μας ἦταν πολὺ βαρύς, γιατὶ ὁ Χριστὸς ἀπὸ ἀγάπη πρὸς ἐμᾶς τοὺς ἀνθρώπους δὲν θέλησε νὰ χρησιμοποιήση γιὰ τὸν ἑαυτό Του τὴν θεϊκή Του δύναμη. Καὶ στὴν συνέχεια σηκώνει τὸ βάρος τῶν σταυρῶν ὅλου τοῦ κόσμου καὶ μᾶς ἐλαφρώνει ἀπὸ τοὺς πόνους τῶν δοκιμασιῶν μὲ τὴν θεία Του βοήθεια καὶ μὲ τὴν… γλυκειά Του παρηγοριά.

Ερωτήματα για την αμαρτία

Μαρτυρία και διδαχή - Γέροντες

 Πώς θ’ απαλλαγούμε από τις αμαρτωλές συνήθειες;

Απάντηση: Όπως το φίδι δεν μπορεί να αποβάλει το παλαιό του δέρμα, αν δεν περάσει από στενή τρύπα, έτσι κι εμείς δεν μπορούμε να αποβάλουμε τις αμαρτωλές συνήθειες, το ένδυμα του παλαιού ανθρώπου (βλ. Εφ. 4:22), αν δεν περάσουμε από τον στενό και γεμάτο δυσκολίες δρόμο της εγκράτειας και της αυτοθυσίας.

Η ζωή των Χριστιανών, απέναντι στην αλήθεια τους

 

Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής ΑΠΘ,

Πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων

Η ζωή των Χριστιανών, απέναντι  στην αλήθεια τους

  Αλήθεια, για τους Χριστιανούς είναι ο Ιησούς Χριστός, όπως ο ίδιος βεβαιώνει: «εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή» (Ιω. 14, 6).

    Τα πάντα στη ζωή τους είναι συνδεδεμένα με το πρόσωπο του Χριστού. Εάν, όμως, ο Χριστός είναι τα πάντα στη ζωή τους, τότε εκείνοι, τι είναι ως υπάρξεις; Απλώς άβουλα και κατευθυνόμενα όντα;

Ο Βυζαντινός πύργος του Προσφόριου στην Ουρανούπολη

Στα προπύλαια του Αγίου Όρους, προσκυνητές και επισκέπτες της Ουρανούπολης θαυμάζουν το επιβλητικό κτίσμα που δεσπόζει στο χώρο, τον περίφημο πύργο του Προσφόριου.

Πρόκειται για ένα μνημείο μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής με πολυκύμαντη ιστορία που έπαιξε ρόλο μέχρι πρόσφατα σε γεγονότα και καταστάσεις της περιοχής.

Θα μας κοσκινιση ὁ Θεος. Θα γινη διωγμος τρομερος ἐναντιον της Ἁγιας μας Ἐκκλησιας, και τοτε θα δουμε ποσοι θα ειναι οι χριστιανοι

God will put us through the sift. There will be a terrorizing persecution against our Holy Church, and then we will see how many of us will be the real Christians! 
-Bishop Augoustinos of Florina.

Γέροντας Δοσίθεος - Ομιλία 443 - Ομιλία στην Αγία Σκέπη

Λικμάω - (Δύσκολες λέξεις της Καινής Διαθήκης)

Να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι συγγενείς αυτών που φεύγουν ξαφνικά από τη ζωή

 https://orthodoxostypos.gr

Οργουελικές καταστάσεις: Drone – φύλακας σε σχολείο στο Αιγάλεω – Ο Μεγάλος Αδερφός καταφθάνει στα σχολεία!

Οργουελικές καταστάσεις: Drone – φύλακας σε σχολείο στο Αιγάλεω – Ο Μεγάλος Αδερφός καταφθάνει στα σχολεία!

Σχολεία υπό παρακολούθηση - Επιβάλλουν το άγρυπνο ψηφιακό «μάτι» για λόγους «ασφάλειας» - Μια εξοργιστική ενέργεια του Δήμου Αιγάλεω

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Το απίστευτο γεγονός που θα αναδείξουμε εδώ, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένο από κάποια δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ένα βιβλίο οργουελικής εμπνεύσεως. Κι όμως, συμβαίνει στην τεχνολογικά καθυστερημένη – κατά τ’ άλλα –  Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω.