Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026

Ιερέας ξάπλωσε στο οδόστρωμα μπροστά σε άρμα του Thessaloniki Pride

Θεσσαλονίκη: Ιερέας ξάπλωσε στον δρόμο για να διακόψει την πορεία του Pride. Φώτο: στιγμιότυπο οθόνης
Φώτο: στιγμιότυπο οθόνης

Κρατώντας σταυρό και εικόνα της Παναγίας, ο κληρικός διέκοψε την πορεία στην οδό Παύλου Μελά — αστυνομικοί τον απομάκρυναν χωρίς επεισόδια

Ένα έντονο επεισόδιο σημειώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της Πορείας Υπερηφάνειας στο πλαίσιο του Thessaloniki Pride, όταν δύο ιερείς παρενέβησαν δυναμικά στη διαδρομή της πορείας στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που η πορεία βρισκόταν επί της οδού Παύλου Μελά, οι δύο κληρικοί άρχισαν να φωνάζουν «Μετανοείτε», με τον έναν εξ αυτών να ξαπλώνει στο οδόστρωμα μπροστά από ένα άρμα, διακόπτοντας τη ροή της πορείας.

Ο ιερέας κρατούσε σταυρό στο χέρι, ενώ είχε τοποθετήσει και εικόνα της Παναγίας στον θώρακά του.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και απομάκρυναν τον ιερέα, χωρίς να σημειωθεί κάποια ένταση.

Το περιστατικό αποτυπώθηκε σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις ατομικής κληρικής παρέμβασης εναντίον εκδήλωσης ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσιο χώρο στην Ελλάδα.

eeod