ΙΧΘΥΣ: Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Σ. M. N.: Καλπάζουν (άνοδος 120%) αλλά η λύση αποκρύπτεται σκόπιμα.

Από το Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά

Η εγκράτεια έως το γάμο και η σταθερή μονογαμική σχέση με τον/την σύζυγο είναι οι μόνες ασφαλείς λύσεις

Το Υπουργείο Παιδείας, στοχεύοντας στη πρόληψη των Σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, (1)  πληροφορεί τους εφήβους πως :

«οι λοιμώξεις αυτές συνήθως δεν έχουν συμπτώματα …. γι’ αυτό είναι συχνή η μετάδοσή τους»

«Αν οι λοιμώξεις δεν θεραπευτούν, μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές και βλάβες στον οργανισμό»

«…στις λοιμώξεις που οφείλονται σε ιούς, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ίασης, …. μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής».

«το καλύτερο μέτρο πρόληψης είναι η ασφαλής  σεξουαλική επαφή…. δίνεται έμφαση στο ασφαλές σεξ με τη σωστή χρήση του προφυλακτικού»

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται στην ιστοσελίδα, (1)  «τα ΣΜΝ δεν αφορούν μόνο ορισμένη γεννητική περιοχή, αλλά όλη τη περιοχή του περινέου, το δέρμα και τους βλεννογόνους συνολικά, τα εκκρίματα, τα κλινοσκεπάσματα, ρούχα…»

Συνεπώς, η υποτιθέμενη «πρόληψη» δια της χρήσης προφυλακτικού, εφόσον αυτό εφαρμόζεται σε συγκεκριμένη μόνο περιοχή είναι αναποτελεσματική και «ασφαλής» σεξουαλική επαφή ΔΕΝ υπάρχει.

Αυτές οι διδασκαλίες δημιουργούν ψεύτικο και καταστρεπτικό τελικά αίσθημα ασφάλειας στους νέους, σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία.(2,3) Παίρνουν ανακριβή θέση περί «προφύλαξης», αποκρύπτουν τον αυξημένο κίνδυνο της ομοφυλοφιλικής επαφής,(3) την αδυναμία ίασης των ιογενών λοιμώξεων, (έρπητα, ηπατίτιδας, κονδυλωμάτων, HIV κ.α.), και δεν λαμβάνουν υπόψη τη μή συμμόρφωση του εφήβου λόγω της ανωριμότητας  του εγκεφάλου του. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη σκόπιμη παράλειψη να τονισθεί η απόλυτη αξία της σεξουαλικής εγκράτειας μέχρι το γάμο και της σταθερής μονογαμικής σχέσης με τον/την σύζυγο (4), θυσιάζουν την υγεία των παιδιών μας στο βωμό μιας ιδεολογικά κατευθυνόμενης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

______________________________________

Ακολουθεί άρθρο που καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί:

 

Άνοδος 120% σε κρούσματα σύφιλης και γονόρροιας – Εξαρση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

 

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ΣΜΝ καταγράφηκε το 2020-2022 – Ποια είναι τα 4 συχνότερα – Ένα εκατομμύριο άτομα μολύνονται ημερησίως, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία, καθώς μπορεί να έχουν μείζονες επιπτώσεις τόσο στην γενικότερη υγεία των ατόμων, όσο και στην αναπαραγωγική, σεξουαλική και ψυχική τους υγεία.

Ραγδαία η αύξηση μολύνσεων από ΣΜΝ στην Ελλάδα – Τα στατιστικά «μιλούν» και ανησυχούν

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπολογίζεται ότι καθημερινά μολύνονται με κάποιο ΣΜΝ περί το 1 εκατομμύριο άτομα, τα οποία είναι ασυμπτωματικά στην πλειονότητά τους. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκδηλώσει έρπητα γεννητικών οργάνων, ενώ η λοίμωξη από HPV συνδέεται με πάνω από 311.000 θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ετησίως.

Περισσότερα από 30 διαφορετικά βακτήρια, ιοί και παράσιτα μεταδίδονται σεξουαλικά (κολπική, πρωκτική ή στοματική επαφή) και κάποια μπορούν να μεταδοθούν από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια της κύησης, της γέννησης ή του θηλασμού. Στα 4 συχνότερα ΣΜΝ συγκαταλέγονται η γονόρροια, η σύφιλη και οι λοιμώξεις από χλαμύδια και τριχομονάδα, για τα οποία υπάρχει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και μπορούν να θεραπευτούν πλήρως.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα πρώιμης σύφιλης και γονόρροιας αυξήθηκαν έως και κατά 120% – Στις ΗΠΑ τα αντίστοιχα νούμερα δείχνουν άνοδο σχεδόν κατά 30%.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των ΣΜΝ τόσο σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην χώρα μας, αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Με βάση δεδομένα του CDC στις ΗΠΑ το χρονικό διάστημα 2017-2021 παρατηρήθηκε αύξηση συνολικά στα ΣΜΝ της τάξης του 7%. Ειδικότερα, τα κρούσματα σύφιλης αυξήθηκαν κατά 28,6% και τα κρούσματα γονόρροιας κατά 4,6%, κατά τη διετία 2020-2021. Ανάλογα είναι τα δεδομένα που προκύπτουν από τις αντίστοιχες εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) για το 2021, βάσει των οποίων παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης και γονόρροιας, της τάξης των 7 και 13,7 νέων διαγνώσεων ανά 100.000 πληθυσμού, αντίστοιχα.

Στη χώρα μας, όπως αποτυπώνεται από τις Ετήσιες Επιδημιολογικές Εκθέσεις του Τμήματος ΣΜΝ του ΕΟΔΥ, στο χρονικό διάστημα 2020-2022, έχει καταγραφεί αύξηση της τάξης του 113,36% για τα κρούσματα πρώιμης σύφιλης και της τάξης του 120,73% για τα κρούσματα γονόρροιας.

Συγκεκριμένα, το έτος 2022 καταγράφηκαν 8,26 νέες διαγνώσεις σύφιλης ανά 100.000 πληθυσμού και 3,45 νέες διαγνώσεις γονόρροιας ανά 100.000 πληθυσμού.

Άνδρες είναι η πλειοψηφία των κρουσμάτων

Όσον αφορά τη σύφιλη, το 93,04% των κρουσμάτων ήταν άνδρες, ηλικίας κυρίως μεταξύ 25-64 ετών και σε ποσοστό 72,16% ο τρόπος μετάδοσης αφορούσε σεξουαλικές επαφές ανδρών με άλλους άνδρες. Για την γονόρροια, το 95,86% των κρουσμάτων ήταν επίσης άνδρες, ηλικίας κυρίως μεταξύ 25-44 ετών, ενώ ο τρόπος μετάδοσης φαίνεται να μοιράστηκε ανάμεσα στις σεξουαλικές επαφές ανδρών με άλλους άνδρες (47,24%) και με γυναίκες (46,41%).

Η σύφιλη και η γονόρροια αποτελούν αξιόπιστους δείκτες της τάσης και των υπόλοιπων ΣΜΝ, καθώς και των σεξουαλικών συμπεριφορών του πληθυσμού.

Φαίνεται, επομένως, πως οι σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου πολλαπλασιάζονται και αφορούν όλο και ευρύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού. Αυτό καθιστά τα ΣΜΝ προτεραιότητα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και επιτακτική την ανάγκη για έλεγχο της διασποράς και πρόληψη της μετάδοσης.

 (Πηγή: https://www.in.gr/2024/02/27/health/anisyxia-gia-tin-eksarsi-ton-smn-stin-ellada-anodos-120-sta-krousmata-syfilis-kai-gonorroias/)

______________________________________

Παραπομπές:

  1. https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-prwtobathmias-frontidas-ygeias/draseis-kai-programmata-agwghs-ygeias/agwgh-ygeias/draseis-kai-parembaseis-eyaisthhtopoihshs-kai-enhmerwshs-toy-mathhtikoy-plhthysmoy/draseis-kai-parembaseis-eyaisthhtopoihshs-kai-enhmerwshs-gia-thn-seksoyalikh-kai-anaparagwgikh-ygeia/5078-seksoyalikh-agwgh-gia-koritsia
  2. https://www.in.gr/2024/02/27/health/anisyxia-gia-tin-eksarsi-ton-smn-stin-ellada-anodos-120-sta-krousmata-syfilis-kai-gonorroias/
  3. https://www.news247.gr/ygeia/hiv-aids-rekor-tetraetias-to-2023-sta-nea-krousmata-stin-ellada-posoi-molinthikan/
  4. https://www.plannedparenthood.org/learn/teens/stds-birth-control-pregnancy/what-do-i-need-know-about-stds

mumdadandkids.gr

https://orthodoxostypos.gr